5. Mevsim Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen kongreye; Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Belediye Başkanı Alper Taban, Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Ecertaş, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan ile partililer katıldı.

ŞEHERLİ BAYRAĞI TESLİM ETTİ

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan kongrede konuşan Gençlik Kolları Başkanı Semih Şeherli,

"Bu kutlu davada görev almayı nasip eden, ay yıldızlı bayrağın altında bizleri buluşturan Allah'a şükrediyorum. Afrin operasyonunda şehit olan askerlimize Allah'tan rahmet diliyorum. Biz gençler bu tarihi süreci analiz ederek, görevlerimizi yapıyor ve liderimizin koyduğu hedefler doğrultusunda hareket ediyoruz."

"31 Ocak 2015'te göreve başladık. Tarihte az görülür vakalarla karşı karşıya geldik. Ama bu süreci en iyi şekilde atlatmak için gayret ettik. Ben arkadaşlarımın haklarını helal etmelerini istiyorum" dedi.

AK GENÇLERLE GURUR DUYUYORUZ

Konuşmasında gençlere hitap eden İlçe Başkanı Mustafa Ersan,

"Böyle bir gençliğe sahip olmaktan gurur duyuyoruz. Rabbime şükürler olsun AK Gençlik olarak bizim gençlerimiz Ertuğrulgazi'ye özendi.

Sizler ecdadınız gibi tarihi değiştirecek yaştasınız. Onun için kendinizi iyi yetiştirin. Kendinize güvenin. Bizim davamız koltuk davası değil, makam davası değil."

GÖNÜLLER FETHETMEYE GELDİK

"Biz bu yola 82 milyonun refahı için çıktık. Bizler can yakmaya değil, gönüller fethetmeye geldik. Bizler Cumhurbaşkanımızın dediği gibi dindar bir gençlik yetiştirmek istiyoruz. Cumhurbaşkanımızın yaşantısı sizler için en önemli örnektir.

Sizler bu projelerin olduğu gibi bundan sonra da bu projelerin teminatı olacak. Sizin gibi gençlere sahip olduğumuz için gurur duyuyorum" diye konuştu.

2019 ÇOK ÖNEMLİ

Kongreye katılan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise İnegöl'ün AK Parti'ye yüksek destek verdiğini aktararak,

"Türkiye'nin şuanda üstlendiği misyonu hepimiz biliyoruz. Biz bu işi aşkla yapan bir partiyiz. Bu partide yorulmak yok. İnşallah yeni arkadaşlarımızla beraber süreç daha iyi olacak.

2019 Çok önemli bir yıl. Sayın Cumhurbaşkanımız muhakkak suretli 2019'a yönelik önemli vurgular yapıyor. Allah'a hamdolsun coğrafyamızda bir çok kişiye boyun eğdirdiler ama tüm girişimlere rağmen bu millete boyun eğdiremediler ve eğdiremeyecekler" ifadelerini kullandı.

HEYECANIMIZ YENİLENİYOR

Kongrelerin birlik beraberlik içerisinde yapıldığını ifade eden Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Ecertaş, "Hiç bir kongrede kavga dönüş olmadı. O kadar coşkulu geçiyor ki kongrelerimiz, tekrar heyecanımızı yenileme fırsatı oluyor. Türkiye varoluş mücadelesini veriyor. Biz AK Parti gençleri olarak çok hassas davranmalıyız. Bugün İslam aleminin umudu Türkiye, Türkiye'nin umudu AK Parti, AK Parti'nin umudu da gençler."

Fatih Erbakan Yeniden Refahın Üye Sayısını Açıkladı Fatih Erbakan Yeniden Refahın Üye Sayısını Açıkladı

HER ZAMAN GÖREVE HAZIR

"AK Parti'nin gençlik kolları olarak, tüm siyasi platformlarından ayıran bir konu var. Çünkü bizim arkadaşlarımız bu işi Allah rızası için yapıyor. AK Parti gençlik kolları göreve talip olmaz. Her zaman göreve hazırdır.

O görevi en güzel şekilde yapar ve liderine teslim eder. Kendisine ne görev verilirse yerine getirir. Görev alan kardeşlerimize hayırlı olsun diyorum. İnegöl gençliği, Türkiye'nin örnek gençlerinden bir tanesi" dedi.

ÇOK ÇALIŞMALIYIZ

"Bizler çok büyük ve çalışkan bir teşkilatız" diyen Belediye Başkanı Alper Taban, "Hükümetimizin, genel başkanımızın ve siyasi büyüklerimizin gençlere verdiği değer ortada. Seçilme yaşı ortada.

Ben bu partide yönetici oldum, sonra meclis üyesi oldum, daha sonra başkan yardımcısı oldum ve Allah nasip etti belediye başkanı oldum. Çok çalışmamız gerektiğini ifade etmek istiyorum. Biz bu bilinçle çalışmaya devam edeceğiz."

"Bizler sizlere güveniyoruz. Bu işin tesadüf olarak götüremeyiz. Çalışmaya devam etmek zorundayız. Kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bir önceki başkan ve yönetimini kutluyorum. Bundan sonra görev alacak olan kardeşimiz ve yönetimine de başarılar diliyorum." dedi.

YENİ BAŞKAN AYDIN

Konuşmaların ardından seçime gidildi. Tek liste ile gidilen seçimde başkanlığa Selim Emre Aydın seçildi.

Aydın başkanlığında yeni yönetimde; Ahmet Kıratlı, Alper Aykanat, Bilal Adak, Bilal Celep, Büşra Ateş, Furkan Albardak, Gizem Vatansever, Harun Baykal, Mahmut Kamacı, Muhammet Avaşar, Mutlu Bal, Ömer Faruk Baştürk, Özkan Musaoğlu, Ramazan Saka, Safa Kurulmaz, Saliha Aydın, Samet Akyüz, Samet Pekdemir, Semih Denel, Sinan Kaplan, Sinem Aslan, Soner Ecer, Şakir Demiray ve Taner Karakaya yer aldı.