OKUL MÜDÜRÜ HASAN ÖZKILIÇ KİMDİR? ÖNCELİKLE SİZİ TANIYABİLİR MİYİZ?

1979 yılında İnegöl'de dünyaya geldim. İlkokulu, ortaokulu ve liseyi Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde okudum. 2002'de Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olurken 2003'te de Selçuk Üniversitesinde yine edebiyat öğretmenliği alanında Yüksek Lisansımı tamamladım.

Askerlik sonrası başladığım öğretmenlik hayatım boyunca özel öğretim kurumlarında her kademede görev aldım. Grup dershaneciliği, dershane ve temel lise öğretmenliği, müdürlüğü; çeşitli kolejlerde Ortaokul, Anadolu ve Fen lisesi müdürlüğü gibi görevlerde bulundum.

Bu tecrübe ile İnegöl'de bu sene eğitim hayatına başlayan Özel Güven Anadolu Lisesi veSağlık Meslek Lisesi öğrencilerine sosyal, kültürel, sportif ve akademik alanlarda katkı sağlamak amacıyla dört yıl önce ayrıldığım İnegöl'e geri döndüm.

İNEGÖL GÜVEN ÖZEL EĞİTİM KURUMLARININ KURULUŞ HİKAYESİNİ PAYLAŞIR MISINIZ?

Okulumuzun sağlık kökenli ve aynı zamanda eğitimci olan yönetim kurulu üyeleri, eğitimin toplumsal gelişimin ve dönüşümün olmazsa olmazı ve en önemlidinamiği olduğunun bilincinde olarak gerek İnegöl gereksede çeşitli Bakanlıklar bünyesinde okul müdürü, Daire Başkanı ve Genel Müdürlük seviyesinde görevler yaparak ülkemizin sosyal, kültürel ve ekonomik olarak güçlenmesine katkıda bulunmuşlardır. Bu birikim ve bilinçle İnegöl'deki eğitim alanındaki ihtiyaç ve eksiklikler temel hareket noktaları olmuştur.

İlçede bulunan tek resmi devlet Anadolu Sağlık Meslek Lisesinin kısıtlı kapasitesi nedeniyle bu alanda eğitim görmek isteyen öğrenciler servis araçları veya yurtlarda kalarak yatılı bir şekilde Bursa ve civarda bulunan özel okullara eğitim görmek zorunda kalmakta, zamanlarının çoğu yollarda servis araçlarında geçmekte, kaza riski ile karşı karşıya kalmaktaydılar. Bu ihtiyaca cevap veren okulumuz; İnegöl'ün ilk ve tek özel Anadolu Sağlık Meslek Lisesidir.

Bize emanet edilen kıymetli gençlerimizi okulumuzun güvenli fiziki ortamı, uzman eğitimci kadrosu ve değerli velilerimiz ile iş birliği içinde Atatürk ilkelerine bağlı, milli ve manevi değerlere sahip toplum ve kendisi ile barışık özgüven sahibi, araştırmacı, üretken, bilimsel düşünceyi benimsemiş sorumluluk duygusu gelişmiş, planlı ve disiplinli çalışan, çalışma hayatında zorlanmayan, sorunlarını çözebilen, hoşgörü sahibi gençler yetiştirmek amacıyla 4 eğitimcinin bir araya gelmesiyle ortaya konan okul açılma fikri 2017-2018 eğitim öğretim döneminde hayat bulmuş oldu.

MEVCUT VE OKUL KONTENJANI HAKKINDA BİLGİ VERİR MİSİNİZ?

Okul binası İnegöl Kozluca yolu üzeri Ertuğrulgazi Mah. Nurhan Sk. No:4 adresinde 4000 metrekare arsa üzerinde 2700 metrekare kapalı alan üzerinde inşa edilen "Özel İnegöl Güven Eğitim Kurumları" çatısı altında Özel İnegöl Güven Anadolu Lisesi ve Özel İnegöl Güven Anadolu Sağlık Meslek Lisesi olarak kurulmuştur. Okul binası merkezi bir konumda olup, İnegöl otogarı ve Özdilek alışveriş merkezine yürüme mesafesindedir

Öğrencilerin dikkat etmesi gerekenler Öğrencilerin dikkat etmesi gerekenler

Okulumuz bu sene sadece 9. ve 10. sınıf öğrencilerinden oluşan sınırlı bir hedef ile yola çıkmıştır. Bu anlamda Anadolu lisesinde 1, Sağlık Meslek lisesinde de 5 sınıf ile eğitim öğretim hayatına başlamıştır. Buradaki temel gaye ticari anlamda karlılığı sağlamak değil, ilk yılımızda öğrencilerimize özenli ve verimli bir eğitim ortamı hazırlamaktır.

Önümüzdeki yıllar düşünüldüğünde ise Anadolu lisesinde 144, Sağlık Meslek lisesinde 408; toplamda ise 552öğrencilik kontenjanımız bulunmaktadır.

ÖZEL GÜVEN OKULLARI'NIN FARKI NE OLACAK? VELİLER BU OKULLARI NEDEN TERCİH ETMELİLER?

Okulumuzdaki mesleki laboratuvarlarımızda tüm uygulamalar son teknoloji ile donatılmış, simulatörlü maketler üzerinde yapılmaktatır. Son sınıfta staja başlayacak olan öğrencilerimiz için 300 yataklı Sağlık Bakanlığı İnegöl Devlet Hastanesi ve Özel Cihangir Hastanesi ile mesleki uygulama yapmaları amacıyla 10 (on) yıl süreli protokol imzalanmıştır. Bu protokol ile öğrencilerin teorik derslerin yanında mesleki uygulamalarını ilçe içinde ailelerinin yakınında yapmaları imkanı sağlanmıştır.

Ayrıca okullarımızda isteyen öğrenciler saygın bir meslek için kendilerini geliştirirken üniversite hazırlığı noktasında da başka şahıs veya kurumlara ihtiyaç duymayacak ve tüm öğrencilerimiz okul bünyesinde hazırlıklarını sağlıklı bir şekilde gerçekleştirebilmektedir.

Anadolu lisemizle de akademik alt yapısı güçlü öğrenciler yetiştirmeyi yetiştirmeyi hedefleyen kurumumuz İngilizce'nin yanında ikinci yabancı dil olarak Almanca da verilmektedir. Okulumuzda öğrenci merkezli, çağdaş eğitim ve öğretim yöntemleri kullanan, gelişmelere açık bir öğretim ortamı oluşturulmuştur. Öğrencilerimiz geniş sınıflar, seçkin eğitim kadrosu, birebir koçluk sistemi ile takip, modern laboratuvarlar, kapalı spor salonu, sportif faaliyetler, yemekhane, teras, kantin, ibadethane, etüt, rehberlik hizmetleri ile her alanda desteklenmektedir.

Ayrıca mevcut arsa alanında yapılması planlanan Anadolu Lisesi ve Fen Lisesi projelerimizle 3 binadan oluşan bir koleje dönüşme hazırlığı devam etmektedir.

MEZUN OLAN ÖĞRENCİLERİNİZ İŞ HAYATINA NASIL ATILABİLECEKLER?

Meslek lisemizden mezun olan öğrencilerden isteyenler, sağlık sektörü gibi saygın bir alanda çalışma imkanı bulacak, isteyen öğrenciler de Anadolu lisemizden mezun olan arkadaşları gibi arzu ettikleri bir üniversiteye yerleşme fırsatını bulacaklardır.

ÖĞRETMENLERİNİZİ SEÇERKEN UYGULADIĞINIZ KRİTERLER NELER?

Öğretmenlerimizi seçerken öncelikle mesleğini ve öğrencilerini çok sevip onların derdiyle dertlenecek anlayışta olmalarına dikkat ediyoruz. Alanında iyi bir üniversiteden mezun olmuş, özel öğretimde tecrübeye sahip, genç, dinamik, özverili, öğrenci ile kolay iletişim kurabilen yapıda olmak, daha önce çalıştığı kurumların referansı ve örnek ders anlatımı da dikkate alınarak seçilmektedir.

VELİLERİ EĞİTİM SÜRECİNE NASIL DAHİL EDİYORSUNUZ?

Okul olarak velilerimizle sürekli iletişim halindeyiz. Öğrencinin okula geç kalmasından devamsızlığına, ders içi performansından sınav sonuçlarına kadar her detay veli iletişimi ile takip edilmektedir. Ayrıca her öğrencinin sınıf öğretmeni, rehber öğretmeni dışında yakın takibe alan bir de Koç Öğretmeni bulunmakta ve veli ile sürekli iletişim kurmaktadır. Böylece okul-öğrenci-veli iş birliği sağlanarak çocuklarımızın akademik, sosyal veya özel her problemine çözüm üretilmesiyle velilerimizden olumlu dönüşler almaktayız.