YAŞAYARAK ÖĞRENİYORLAR
Kosovalı minik ressamlar ders konuları ile ilişkili olarak yaparak yaşayarak öğrenme adı altında sanat eserleri ve sanatçıları, zanaat ve sanat ayrımı, yok olan meslekler, tarihi mekanlar, ören yerleri, sanatsal alanlar vs. birçok konuda, sanatı yerinde ve direk ustasından yaşayarak, izleyerek öğreniyorlar.
5 HANE KALDI
Geziye rehberlik yapan Kosova Eğitim Kurumları Görsel Sanatlar Öğretmeni Serkan Göçer;
"Sanatsal alanda yaptığımız birçok çalışma öncesinde bizzat geziyor, gözlemliyor ve uyguluyoruz ki öğrencimizin hayatında gerçekten sanata ve sanatçıya dair kalıcı izler bıraksın.
Özellikle çömlekçilik son yıllarda yok olan meslekler arasında, eskiden bu köyde 100 hane bu işi yaparken bugünkü sayı bu işle uğraşan 5 hane olması çok üzücü bir olay. Her öğrencimiz tezgahta bizzat kendi çalışmasını yaptı.
Kosova Eğitim Kurumları olarak buradan 1ton kil aldık, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini anmak için okuldaki bütün öğrencilerimizle kilden rölyef kabartmalar yapacağız ve okulumuzda sırf bu iş için aldığımız fırında pişirerek çalışmalarımızı tamamlayacağız" dedi.

EKPSS giriş belgeleri erişime açıldı EKPSS giriş belgeleri erişime açıldı


ORGANİK TARIM SEMİNERİ
Kosova Eğitim Kurumları Okul Müdürü Erol Baştürk ise şunları söyledi:
"çömlek ve seramik atölyesinin dışında öğrencilere köyde organik tarım semineri verilip, çiftlik ve köydeki bütün atölyeler de gezdirildi"
Sanata ve sanatçıya verdikleri değeri her fırsatta dile getiren Baştürk, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de belirttiği üzere "Sanatsız kalan bir toplumun hayat damarlarından biri kopmuş demektir" diyerek açıklamasını sonlandırdı.