2024 Kurban Bayramı ne zaman? Kurban bayramına kaç gün kaldı? 2024 Kurban Bayramı ne zaman? Kurban bayramına kaç gün kaldı?
Sani Konukoğlu Konferans Salonunda düzenlenen panele İnegöl Müftüsü Bayram Canbey, Vaizler İsmail Yıldırım ve Ömer Faruk Atan konuşmacı olarak katıldı.

HAYDİ, ÇOCUKLAR CAMİYE KAMPANYASI DÜZENLENDİ

Panelin ilk konuşmasını yapan İnegöl Müftüsü Bayram Canbey, Diyanet İşleri Başkanlığınca 1986 yılından beri Camiler ve Din Görevlileri Haftasının kutlandığını belirterek,

“2011 yılından beri de bir konu belirleyerek, o hafta içerisinde o konu işlenmeye çalışılıyor. O konuyla ilgili nasihatler yapılıyor. 2011 yılında Cami ve Çocuk konusu işlenmiş ve geniş bir şekilde konuşulmuştu. İnegöl’ümüzde de ciddi manada yankı buldu.

Haydi, Çocuklar Camiye kampanyası düzenlendi. 2011 yılında cami ve çocuk konusu çok büyük işleve ve hayırlara vesile oldu. 2012 yılında cami ve kadın konusu vardı. 2013 yılında cami ve engelliler konusu vardı”

MUTLAKA CAMİYE GELECEKSİNİZ

“Bu sene de Diyanet İşleri Başkanlığı cami ve gençlik konusu esas aldı. Bir sloganda geliştirdiler. Geç kalma genç gel. Mutlaka camiye geleceksiniz. Cumalarda, bayramlarda, hadi inat ettiniz ona da gelmediniz. Allah geçinden versin öldüğünüzde, akrabalarınız sizi tabuta koyup, musalla taşına caminin önüne getiriyorlar.

Ama mutlaka camiye geliyorsunuz. Ondan dolayı Diyanet İşleri Başkanlığı diyor ki, genç yaşında camiye gelmesi, dinimizi yaşaması, öğrenmesi ve ona göre gençlik çağlarında, ileriki yaşlarda olgun bir insan olarak yaşamasının teminatı açısından, cami ve gençlik konusunu aldılar. Ve hafta boyunca da bu konuyu işlemeye çalışıyoruz” dedi.

ALLAH, DİNDAR GENCİ SEVER

İlçe Vaizi İsmail Yıldırım ise şunları söyledi:

“Allah gençliğini ve dinçliğini camiye devam ederek, dindar yaşayarak geçiren genci sever. Ve arşın gölgesinde imtiyazlı bir şekilde onu gölgelendirir. Dolayısıyla çocuklarımıza dini daha küçükken öğretmemiz lazım. Allah yolunda bulunan genç, kalbi ve gönlü mescitlere bağlı olan gençler olarak çocuklarımızı yetiştirmemiz lazım”

5 ŞEYİN KIYMETİNİ BİLİN

Vaiz Ömer Faruk Atan da konuşmasında;

“Allah Rasulü’nün nimetlerin ne kadar değerli olduğunu, nimetler elde bulunduğu zaman kıymetini bilmeli, nimetlerin farkında olunmasıyla ilgili hadisi şerifler vardır. Meşhur bir hadis, çoğumuzun belki bildiği; ‘5 şeyin değerini bir şey gelmeden bil. Hastalıktan önce sağlığın, dolu vakitten önce boş vaktin, yokluktan önce varlığın, yaşlılıktan önce gençliğin ve ölümden önce yaşamın. Yani hayatın kıymetini bil’ diyor.

Önce hadisi şerife baktığımız zaman Rasulullah bizlere nimet olduğu dikkatimizi çekiyor. Bir nimet var elimizde. Ve bu nimet bir gün uçup gidecek. Çünkü insan hayatı tek düzen de gitmez. Med cezirler olur, zig-zaglar olur. Bir gün hasta olur, bir gün sağlıklı. Bir gün bu 5 nimet elden gidecek.

Ve bunlar hayattayken, sağlıklıyken, gençken, boş vakti varken ve varlığı varken bunların kıymetini bilmemizi istiyor. Çünkü onlar Allah tarafından bizlere verildi. Müslüman’ın diğer insanlardan apayrı bir yeri var. Müminin Allah tarafından verilen bu emanetlerin kendisine sorulacağını bilmeli” diye konuştu.