Dernek Başkanı Ömer Faruk Demirtaş, Bu yıl 14'ncüsünü düzenleyecekleri Uluslararası Folklor Festivalinin 24- 26 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirileceğini söyledi.

100 KİŞİLİK EKİP

Türkiye'deki çocuk sayısı açıklandı, en çok çocuk hangi ilde var? Türkiye'deki çocuk sayısı açıklandı, en çok çocuk hangi ilde var?

Festivalin açılışını bu akşam yapacaklarını belirten Demirtaş;

"Hikmet Şahin Kültürparkı içerisinde bulunan Anfi Tiyatrodaki etkinliklerimiz saat 21.00'de başlayacak.

26 Temmuz Pazar günü ise Sulhiyeköy Mahallemizde piknik organizasyonumuzla festivalimizin finalini yapmayı planlıyoruz. Geleneksel hale getirdiğimiz festivalimize Gürcistan'dan 100 kişilik iki ekip gelecek."

"Ekiplerimizin isimleri Tiflis'in Msxeta İlçesi Belediye Halk Dansları Ekibi ve Batum'dan da Kobuleti Belediyesi Mxedruli Folklör ve Müzik Grubudur.

Etkinlik süresince folklor ekiplerimiz haricinde de Diaspora Bakan Yardımcısı Temur Tartaraşvili ve Acara Kültür Bakan Yardımcısı Modana Tevzadze'den oluşan Delegasyon heyetlerini ilçemizde ağırlayacağız."

"Amacımız misafirlerimizi burada en güzel şekilde ağırlayıp İnegöl'den memnun bir şekilde ayrılmamalarını sağlamaktır.

Bizim gibi diğer dernek ve sivil toplum kuruluşlarının yapmış olduğu bu ve buna benzer etkinlikler sayesinde halkımızı farklı kültürlerle tanıştırdığımız gibi ilçemizin tanıtımına ve şehir ekonomisine katkıda bulunduğumuzu düşünüyoruz."

FESTİVALE DAVET

"Dernek bünyesinde yaptığımız folklor çalışmalarımız da kültürümüzü yaşatıp ve bizden sonraki nesillerimize aktarmanın yanı sıra çocuklarımızı sanal hayattan kopartıp gerçek hayatta üretken, kendine güvenen, kendini ifade edebilen birer birey olmalarını sağlamak hedeflerimizin içerisinde yer almaktadır.

Tüm ilçe halkımızı gerek Anfi tiyatroda gerekse Sulhiyeköy Mahallemizde 3 gün boyunca sürecek olan etkinliklerimize davet ediyorum" diye konuştu.