Balık tutmak için paçalarını sıvadı! Canından olacaktı Balık tutmak için paçalarını sıvadı! Canından olacaktı

İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırılar, dün İnegöl’de yoğun katılımla yapılan yürüyüş ile kınandı. İnegöl İnsani Yardım Derneği (İHH İNİYAD) öncülüğünde başlatılan yürüyüşe bazı sivil toplu kuruluşları da destek verdi.

KATİL İSRAİL
Ellerinde Türk ve Filistin bayrakları taşıyan, aralarında kadın ve çocukların da yer aldığı topluluk, ‘Katil İsrail hesap verecek’, ‘İsrail yıkılsın, Filistine özgürlük’, ‘Hamasa selam, direnişe devam’, ‘Filistin halkı yalnız değildir’ ve ‘Müslüman uyuma kardeşine sahip çık’ sloganları atıp, tekbirler getirerek, Sani Konukoğlu Cami önünden anıta kadar yürüdü.

18 BİN CANİ KATLİAMA ÇAĞRILDI
Anıt önünde tamamlanan yürüyüşün ardından konuşan İHH İNİYAD Başkan Yardımcısı Burak Kılınç, “İsrail işgal rejiminin 7 Temmuz 2014 tarihinde başlattığı hava saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı her geçen gün artarken, Gazzede zaten kötü olan insani durum dayanılamaz boyutlara ulaştı. Siyonist terör örgütü İsrail gece yarısı 8 bin kişilik caniler sürüsüyle karadan, denizden ve havadan olmak üzere Gazzeye saldırarak yeni bir katliam sürecine başladı. Uçaklarının, tanklarının, zırhlı araçlarının ve sekiz bin kişilik caniler sürüsünün başarısından endişe içinde olan Siyonist terör örgütü İsrail ayrıca 18 bin yedek caniyi de göreve yani katliama ortak olmaya çağırdı” dedi.

HAYATINI KAYBEDENLERİN YÜZDE 80’İ SİVİL
Saldırılarda hayatını kaybedenlerin yüzde 80lik bölümünün sivillerden oluştuğunun bilgisini veren Kılınç, “İsrail vurulan yada zarar gören evlerin Hamas tarafından roket fırlatılan yerler olduğunu ileri sürse de, bölgedeki Birleşmiş Milletler ve İHH kaynakları, vurulan bölgelerin büyük bölümünün roket atışıyla ilgisi olmayan evler olduğunu teyit ediyor. İşgal rejiminin ayrım gözetmeden attığı bombalar sebebiyle, uluslararası hukukun ihlal edildiğini belirten hukukçular, ölçüsüz güç kullanımının insanlığa karşı suç kapsamına girdiğini belirtiyorlar” diye konuştu.

16 BİN KİŞİ EVLERİNİ TERK ETTİ
Saldırılar sonucu oluşan hasardan söz eden Burak Kılınç, “Şu ana kadar sivil Filistinlilere ait 1000den fazla ev yerle bir edildi. Ölü sayısı sürekli artarken, Yaralıların sayısı 2000e yaklaştı. Bulundukları bölgeden zaten mülteci durumunda olan binlerce Filistinli başka bölgelere göç ederek ikinci yada üçüncü kez mülteci konumuna düştü. BM Mülteciler Temsilcisine göre kuzey Gazzede en az 16 bin kişi yaşadıkları mahalle ve evleri terk ederek BMye ait okullara sığınmış durumda. İsrail saldırılarında sadece insanlar değil, geride kalanların hayatta kalmasını sağlayacak tesisler de hedef alınıyor. Bölgedeki İHH ofisinin verdiği bilgilere göre Gazzenin şu an acil ihtiyaç hissettiği başlıca kalemler ilaç ve gıda. Hükümetten, TBMMden, Milletvekillerinden herhangi bir vatandaşın göstereceği tepkiyi göstermelerini beklemiyoruz. Daha etkili ve sonuca giden adımlar atmasını istiyoruz” dedi.

DUA YAPILDI
Basın açıklamasının ardından Alanyurt Yeni Mahalle Merkez Cami imam hatibi Nurettin Arslantaş’ın yaptığı dua sonrası etkinlik sona erdi.