Alınan bilgiye göre, Yeniceköy Mahallesi kıran yolu üzerinde bulunan Sivritepe bölgesindeki çöplük alana çok sayıda Fetullah Gülen'e ait kitapların atıldığını görenler durumu İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerine bildirdi.

316 ADET KİTAP

Belirtilen yere giden jandarma ekipleri, çöpe atılan 316 adet kitaba el koyarken; yapılan inceleme ve araştırmalar neticesinde kitaplarının birisinin içerisinde Arif Yılmaz adına düzenlenmiş bir okula ait ıslak imzalı öğretmen olduğuna dair görev belgesi buldu.

JANDARMA İZ SÜRDÜ

Kitapların yanında bulunan poşet ve görevlendirme yazısıyla yola çıkan jandarma ekipleri bunun üzerine, Yılmaz'ın evinde İnegöl Sulh Ceza Hakimliğinden alınan arama kararıyla arama yapıldı.

Yapılan aramada, 3 adet laptop ve 1 adet telefon bulunurken, Yeniceköy Mahallesinde bir okulda öğretmen olarak görev yaptığı tespit edilen Arif Yılmaz (45) gözaltına alındı.

TUTUKLANDI

Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen öğretmen, İnegöl Sulh Ceza Hakimliğince, 'FETO propagandası yapma, halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme ve silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan' tutuklanarak Bursa E tipi kapalı Cezaevine gönderildi.