Saadet Partisi İnegöl İlçe Teşkilatı Başkanı Hasan Eroğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Hepinizin de bildiği gibi, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlayan Fetö ile mücadele sürecinde bir çok tutuklamalar ve gözaltılar oldu. Saadet Partisi olarak devleti ve düzeni yıkmaya çalışanlara karşı, terör örgütlerine karşı yapılan mücadelenin her zaman yanında olduğumuzu da defaatle dile getirdik.

ADİL OLUN, İYİ ARAŞTIRIN

Bu mücadele yapılırken, özellikle her telefonunda Bylock çıkan kişinin de sorgusuz sualsiz gözaltına alınmasına ve aylarca gözaltında tutulmasına da karşı çıktığımızı da dile getirdik. Maalesef birçok konuda olduğu gibi bu konuda da biz "adil olun, iyi araştırın" dedikçe de, "siz de fetöcüsünüz, siz de onlarla berabersiniz" ithamlarına maruz kaldık.

Ne yazık ki bu süreçte hükümet mutedil bir yol izleyememiş, kurunun yanında yaş da yanar mantığı ile binlerce insanı mağdur etmiştir.

Ancak geçen hafta içerisinde bu konuda aldığımız güzel bir haber bizleri ve bir çok Bylock mağdurunu mutlu etti.

MAĞDURLAR HAKKINDA TAHLİYELER BAŞLADI

Daha önce Genel Başkanımız Sn. Temel Karamollaoğlu bey tarafından defaatle dile getirilen ve takip edilenBylock Zoka meselesinde, yetkili kurumların olaya el attığını ve mağdurlar hakkında tahliyelerin başladığını öğrendik.

Bu haber elbet sevindiricidir, lakin yeterli değildir. Aylardır hapis yatan bu insanlara devletimiz tarafından en kısa zamanda iade-i itibar yapılması şarttır.

İşlerinden ihraç edilenlerin, açığa alınanların görevlerine iade edilmesi süreçlerinin de hızlandırılması gerekir. Temennimiz bir daha böyle bir süreç ile bu milletin karşı karşıya getirilmemesidir.

Bu millet iktidarın deneme yanılma tahtası değildir. Yapılan hatalar sadece "pardon" diyerek telafi edilemiyor. Bu vesile ile mağdurlara, tahliye olanlara geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

HAKSIZLIKLARA GÖZ YUMMUYACAĞIZ

Ayrıca, hem sevindiğimiz hem de üzüldüğümüz bir konu ise, Bylok meselesinde ki kumpasıortaya çıkaran devletimizin yetkili kurumları değil, Saadet Partimizin Antalya İl Başkan yardımcısı Sn. Avukat Ali Aktaş ve arkadaşları olmuştur. Bu vesile ile sürecin çözülmesi için yoğun çalışması olan ve meseleyi özenle takip eden Av. Ali Aktaş'a teşekkür ediyoruz. Saadet Partisi bundan önce olduğu gibi bundan sonra da yaşanan bütün haksızlıklara karşı en gür seda ile karşı durmaya devam edecektir.

Seçimi CHP Kazandı, Mazbata AKP'ye Verildi Seçimi CHP Kazandı, Mazbata AKP'ye Verildi

Her zaman bu uyarılarımızı bir kardeşlik vazifesi olarak yapmaya devam edeceğiz. Şüphesiz ki güç ve kudret sahibi Cenab-ı Allah'tır. Allah (cc) ülkemizin, İslam aleminin ve bütün insanlığın yardımcısı olsun."