AK Parti, Mısır'daki olaylar nedeniyle belediyelerin konser ve eğlence programlarını iptal etmelerini istedi. Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, 19 Ağustos'ta partili belediyelere gönderdiği yazıda, 'yaz sezonunda bazı belediyelerimizin geleneksel festival ve konser programları düzenledikleri görülmektedir' dedi. İnegöl Belediyesi de daha önce iptal edilen iki konserin ardından Cumartesi ve Pazar günkü konserlerin iptaline karar verdi.

KONSER VE EĞLENCELER İPTAL EDİLMELİ

Berberler ve Kuaförler Milli Takımından İnegöllü Mehmet Ali Denel'i tanıyor musunuz? Berberler ve Kuaförler Milli Takımından İnegöllü Mehmet Ali Denel'i tanıyor musunuz?

Konu hakkında görüşlerini de açıklayan Menderes Türel, "Bugünlerde Mısır'da darbe sonrası olaylarda demokrasiye ve demokratik bir seçimle göreve gelmiş olmasına rağmen cezaevinde tutulan Cumhurbaşkanı Mursi'ye sahip çıkmak üzere barışçı eylem yapan yüzlerce insan, kadın ve çocuk şehit düşmekte ve binlercesi yaralanmaktadır. Kardeş Mısır halkının yaşadığı insanlık dramı karşısında aziz milletimizin ve parti camiamızın acısı ve tepkisi büyüktür. Bu sebeple Mısırlı kardeşlerimizin acılarını paylaşmak adına müzik etkinlikleri, konser ve eğlence programlarının bir süre iptal edilmesi, bu hususta bütün belediyelerimizin aynı hassasiyeti göstermesi uygun olacaktır. Gelişmelere göre durum değişikliği olması halinde bu konu yeniden değerlendirilecektir" diye konuştu.

KONFERANSA DAVET

Bu gelişme sonrası İnegöl Belediyesi festival kapsamında düzenleyeceği Ferhat Göçer ile Erhan Güleryüz konserlerini iptal etti. Belediye daha önce de Mısır'da yaşanan vahşete tepki amaçlı festival kapsamında Perşembe akşamı düzenlenmesi planlanan Özgür Eren Türk Halk Müziği konseri ile Cuma akşamı planlanan Naci Memiş ve Nuri Şekerciler konserini iptal etmişti. Konu hakkında görüşlerini aldığımız Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise Genel Merkez düzeyinde konuyu araştırdıklarını, İl Başkanlığına böyle bir yazının ulaştığını belirterek, Cumartesi akşamki Erhan Güleryüz ile Pazar akşamki Ferhat Göçer konserlerinin iptal edildiğini belirtti. Aktaş ayrıca bu akşam yapılacak olan Mısır konulu Abdurrahman Dilipak konferansına tüm ilçe halkını davet etti.

.