Devalüasyon Nedir? Devalüasyon Olursa Ne Olur? Devalüasyon Nedir? Devalüasyon Olursa Ne Olur?
İTSO Başkanı Metin Anıl, dün katıldığı İşletme Fakültesi’ndeki TSE Belgesi takdim töreni ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Anıl’a Atölye İnegöl’ün açılışına katılan dünyaca ünlü tasarımcı Karim Rashid’in İnegöl mobilyası eleştirileri soruldu.

DÜNYA ÇAPINDA BİR İSİM
Anıl, “İMOS çok önemli bir projeye imza atarak Atölye İnegöl’ü kurdu. Geçtiğimiz gün resmi açılışını yaptık. İnegöl mobilyasının bundan sonraki dönemde yeni modeller çıkartması, yeni dizaynlar oluşturması adına fevkalade iyi bir kurum oluşturduk. Bu kurumun açılışına da dünyaca ünlü dizayner Karim Rashid geldi. Çok önemli bir isim, dünya çapında bir isim. Bu manada İnegöl mobilyasıyla alakalı bir takım tenkitlerde bulundu. İnegöl mobilyasını tanımadığını veya İnegöl’deki dizaynı, modelleri beğenmediği konusunda bir takım vurgularda bulundu. Ben bunları doğal karşılıyorum. Ne için normal karşılıyorum" Karim Rashid denilen kişi dünya çapında bir dizayner ve arkadaşlarımız onu İnegöl’e vizyon açması ve yeni dizaynlar konusunda İnegöl mobilyacısına yardımcı olması konusunda davet ettiler. Böyle bir vizyon çizmese, böyle bir tenkitte bulunmasa tuhaf olurdu” dedi.

DERS ÇIKARTACAĞIZ
“Biz dünya ile yarışma adına bu çalışmaları yapıyoruz, yeni modeller oluşturma adına bu çalışmaları yapıyoruz” diyen Anıl; “Bu arkadaş zaten bu çalışmaları aşmış, dünya çapında bir kişi olmuş. Bizim onun görüşlerinden, tenkitlerinden faydalanmamız icap eder diye düşünüyorum, olumlu tenkitler olarak görüyorum. Onun yaptığı tenkitleri değerlendirerek yolumuza devam etmeliyiz. Bu tenkitlerin faydalı olduğu kanaatindeyim. Buradan ders çıkararak yolumuza devam edeceğiz. Dünya ile rekabet edebilir bir hale gelmenin çalışmalarını hep birlikte yapacağız” şeklinde konuştu.