Uludağ Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim S. Canbolat, makamında güncel konularla alakalı basın toplantısı düzenledi.

Fakültenin 6 yıl önce açıldığını anımsatan Canbolat, "Fakültemiz 6 yıl önce 45+2 öğrenci ile öğrenime başlamıştı. 6 yıl geçti, lisansta 2 bölümde 67 mezun verdik. Şuan itibariyle lisans öğrenci sayımız 750'yi buldu. 175 yüksek lisans öğrencimizin 24'ü yabancı uyruklu öğrencimiz var. Lisansta da 20'den fazla ülkeden 62 yabancı uyruklu öğrencimiz var. Yüksek lisansta tezli tezsiz 43 mezun verdik."

FAKÜLTE YENİLENDİ

"Uludağ Üniversitesi İnegöl Yerleşkesi İstişare Kurulu oluşturduk. Hazırlanan projeler tamamlandı ve İnegöl yerleşkesi güzel bir görünüme kavuştu. Girişinden başlayarak çevre koşulları itibariyle iyi bir noktaya geldik. 18 kurum ve kuruluşun katkısı oldu. Yerleşkenin mevcut duruma gelmesinde katkıda bulunanlara teşekkür ediyoruz."

"950 bin TL civarında bir meblağ toplandı. Derslikler olarak fakültenin kullanım yerleriyle alakalı bazı ihtiyaçlar var. Rektörlükle görüşüp mevcut mekanlarımızda iyileştirmeye gideceğiz. Ortak bir kütüphane yapımı olacak" dedi.

İNEGÖL HENÜZ FAKÜLTENİN FARKLINDA DEĞİL

İnegöl'ün henüz fakültenin farklında olmadığını aktaran Dekan Canbolat,

"Bu zamanla olacak. Uzun vadede burası mutlaka bir üniversiteye dönüşecektir. Üniversite kurulması siyasi iradenin işidir. İnegöl'de bir üniversite için altyapının oluştuğunu düşünüyorum. 6 yıllık sürece işletme fakültesinin de yüksekokulun da buna katkısı vardır."

"Bizim Yönetim Bilişim Sistemleri ile Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret bölümüne gelen öğrenciler taban puan itibariyle 1 kritere göre devlet üniversiteleri içerisinde Türkçe eğitimde 2. sırada. Bir başka kritere göre, buna diğer bazı vakıf üniversitelerini de kattığımızda Türkiye genelinde 4. sırada yer alıyor."

4. SIRADAYIZ

"26 üniversite içerisinde 4. sıradayız. İşletme bölümü de devlet üniversiteleri içinde taban puan olarak 4. sırada. Bunun önünde İstanbul Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi ve Sakarya var. Sakarya köklü bir üniversite. Bu öğrenciler buraya geliyorlar, taban puanları güçlü, beklentileri var. O öğrencilerin başka yerlere gitme imkanları var, istedikleri zaman yatay geçişle geçiyorlar. Önemli olan onları buralarda tutmaktır" diye konuştu.

YURT SORUNU VAR

Erkek öğrenciler için yurt sorunu odluğunu belirten Canbolat şöyle devam etti;

"Anadolu'daki birçok bölgeyle karşılaştırdığınız zaman, İstanbul'daki bazı vakıf üniversiteleriyle karşılaştırdığınız zaman bile İnegöl yerleşkesinin durumu iyi sayılır. Fakat öğrencilerin ikamet sorunu var. Kız öğrenciler için olmasa da erkek öğrenciler için ikamet sorunu var."

O Öğrencilere MEB Destek Verecek O Öğrencilere MEB Destek Verecek

"Bu noktada KYK'ya bağlı bir yurt oluşumu için girişimimiz oldu. Kaymakam beyle Belediye Başkanıyla görüştük, KYK Bölge Müdürü ile görüştük, 400 kişilik bir yurt olması gerekiyordu. İnegöl'de 200 kişilik de olabilir denilerek bazı girişimlerde bulunuldu. İleriye dönük iyi sonuçlar vereceğini düşünüyoruz."