Eski Bakan evinde ölü bulundu Eski Bakan evinde ölü bulundu
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) İnegöl Şubesi tarafından düzenlenen, Şubat ayı genişletilmiş ilçe divan toplantısı Cuma akşamı Sani Konukoğlu Konferans salonunda yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan ilçe divan toplantısının ilk bölümü, basına kapalı şekilde yapıldı.

HEPİMİZ İNSANIZ…

Toplantının basına açık bölümünde İnegöl Şube Başkanı Mustafa Özkan’ın kısa selamlama konuşmasının ardından Genel Başkan Yardımcısı Muammer Bilgiç, eğitim sunumu yaptı.

‘Bizler hepimiz insanız, bu ortak özelliğimiz’ diyerek eğitimine başlayan Muammer Bilgiç;

“Hepimizin farklı farklı özellikleri var. Bir insan başka bir insan hakkında yorum yaptığında ekonomik, sosyal, kültürel, ideolojik ve daha pek çok alanda görüşünü bildirmiş olur. İnsan nedir sorusuna verdiğimiz cevap evrene bakışımızı anlatıyor.

Hepimiz bir konuda düşünürken görüş açımızda inançlarımız bizi karşılar ve biz inançlarımız doğrultusunda düşünür hareket ederiz” dedi.

EĞİTİM HARİTA ÇİZMEK GİBİDİR

İnsanın kalemle yazı yazabilen tek canlı olduğunu belirten Bilgiç şöyle konuştu;

“Yazıyı iki şekilde kullanır. İlk olarak takvim yapar, zamanı kontrol altına alır, ikinci olarak tapu yapar meskeni kontrol altına alır. Müslümanın görevi bütün insanların hak ve hukukunu korumaktır.


İslam, Müslümana, kendini dünyanın hâkimi, emiri, tanrısı sanan insanlara karşı ezilmişlerin yanında olma görevi verir.”

“Eğitim harita çizmek gibidir. Hiç bir harita bir diğerinin tıpkısının aynısı değildir. Eksiktir, eksiltilmiştir. Eğitim eğiticinin istediği gibi şekillenir.

İnancın, ırkın kapitalizm için önemli değildir. Kapitalist parasına bakar. İnsan çıplak olarak dünyaya gelir. Ve dört temel ihtiyacı vardır. Su, yiyecek, giyecek ve mesken.”

BİZİ KUTUPLARA AYIRIYORLAR

“Ölüm karşısında üzülmeyen yürek hayvandan aşağıdır. Biz bir olmayalım toplanıp bir araya gelmeyelim diye bizi böyle kutuplara ayırıyorlar. Biliyorlar ki biz İslam ülkeleriyle ortak Pazar kurup İslam dinarı kullanırsak bu büyük kocaman İslam ülkelerinin kaymağını onlar yiyemeyecek.”

Milli Görüşçülerin inandıkları gibi yaşayan insanlardan oluşması gerektiğini ifade eden Bilgiç, bunları yaparken de başkalarına zorlama yapılmaması gerektiğini söyledi.

Konferansın sonunda Genel Başkan Yardımcısı Muammer Bilgiç kitaplarını imzaladı.