23 Aralık tarihinden itibaren Bursa İl Müftülüğü sabah ezanını imsak vaktinde okuma kararı aldı. Bu kararın İnegöl'de de uygulandığı bildirildi.

NAMAZ EZANDAN 30 DAKİKA SONRA KILINACAK

Sabah namazının ezandan 30 dakika sonra kılınacağını ifade eden Bursa İl Müftüsü İzani Turan, "İnsanımız ezan okunmadan namaz kılmıyor. Bunun için çalışan kesiminden öğrencisine kadar bize gelip bu konuda talepte bulunanlar oldu. Camilere gittiğimizde cemaatin az olmasından bunu anladık. Bundan dolayı böyle bir karar alma zarureti ortaya çıktı."

"İnsanımız işine veya okuluna yetişmek için erkenden camiye geliyor. Namazı kendi başına kılıp gidiyor. Normalde insanımız camiden vazgeçemiyor. Ama sadece camiye gelme sevabını alıyor. Cemaat sevabından mahrum oluyor. Bu insanlarımızın da cemaat sevabına nail olabilmeleri için yarım saat ezanın okunmasını geriye aldık."

19 ŞUBAT 2018 TARİHİNE KADAR GEÇERLİ

"Ekim ayının sonunda bu kararı almalıydık. Çok isabetli karar olduğunu düşünüyorum. Her yıl bu uygulamayı yapacağız. Önümüzdeki sene kasım ayı itibariyle başlayacağız. Bu uygulamamız 19 Şubat 2018 tarihine kadar geçerlidir. Yaz saati uygulamasının devam etmesinden dolayı çalışan kardeşlerimizin işlerine yetişebilmeleri için böyle bir uygulamaya gidilmiştir" şeklinde konuştu.

Sabah Namazı nasıl kılınır? Sabah namazı saat kaçta kılınıyor ? Sabah Namazı nasıl kılınır? Sabah namazı saat kaçta kılınıyor ?