Adak Kurbanı nedir? Adak kurbanını kimler keser? Adak kurbanını kimler yiyemez? Adak Kurbanı nedir? Adak kurbanını kimler keser? Adak kurbanını kimler yiyemez?
İmam Hatip Lisesinin çok amaçlı salonunda geçtiğimiz Cuma akşamı düzenlenen seminer öncesinde Dernek tarafından temeli atılarak yapımına başlanılan ‘Huzurlu Aile ve Gençlik Merkezi’nin yapımı için destek istendi.

YENİ MERKEZ BİNAYA DESTEK İSTENDİ

5 katlı olarak inşa edilecek eğitim merkezinde; 120 öğrencinin eğitim alacağı, 60 öğrencinin de kreş olarak yararlanacağı bildirildi.

Alanyurt Yeni Mahalle Merkez Cami imam hatibi Nurettin Arslantaş’ın okuduğu Kur’anı Kerim tilavetinin ardından konuşan AHİD Başkanı Naci Köseoğlu, ailenin önemine dikkat çekerek, boşanma oranlarındaki vahim tabloyu açıkladı.

KIŞ EĞİTİM SEMİNERLERİ BAŞLADI

Başkan Naci Köseoğlu, İnegöl Aile Hayatını İyileştirme Derneği olarak 2014-2015 Kış eğitim seminerlerini başlattıklarını ve seminerlerin Mart ayına kadar devam edeceğini, seminerlerin ise dernek merkezinde her Cuma akşamı gerçekleştirileceğini söyledi.

EĞİTİME ÇOK İHTİYACIMIZ VAR

Kış eğitim seminerlerini 5 yıldır düzenli olarak yaptıklarını belirten Köseoğlu,

“Kış eğitim seminerlerine biz aile mektebi diyoruz. Eğitime çok ihtiyacımız var. Şuanda sanal dünya ve televizyondaki pek çok zararlı diziler evlerimizi işgal etmiş durumda. Televizyon, telefon ile internet gençliğimizi ve aileleri büyük tahribata uğratıyor.

Biz tekrar yuvalarımızın ilim, eğitim, medrese, zikir ve ibadet yuvası olmasını istiyoruz. Ailenin önemine dikkat çekmek istiyoruz. Çünkü şuanda son kalemiz ailedir. O da çatırdama tehlikesiyle karşı karşıya” dedi.

BOŞANMALAR YÜZDE 38 ARTTI

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) açıkladığı boşanma rakamlarına değinen Başkan Köseoğlu,

“Türkiye’de 2004 yılında boşanma oranı 91 bin iken, bu rakam 2013 yılında 125 bine çıkmış. Yüzde 38 artış var. Türkiye’de evlenme oranları düşmüş, boşanma oranları artmış. Boşanmanın temel nedenlerini eğitimciler ile psikologlar; inanç zayıflığı, İslami ve manevi değerlerden uzaklaşma olduğunu açıklıyor.”

GAYEMİZ AİLELERİ KURTARMAK

“Aradığımız huzuru parayla da bulamıyoruz. Boşanmalara dikkat çekip, 5 yıldır İnegöl’de çocuk eğitimi, anne baba eğitimi, karı koca hakları, çocuğun anne baba üzerindeki hakları, babanın çocuğunun üzerindeki hakları, ailedeki İslami fıkıh konular ile bir sürü günaha ve manevi yıkıma sebep olan günahları hatırlatıyoruz.

İslam’ın aile ve evlilikle alakalı her yıl hocalarımız ders veriyor. Gayemiz aileleri kurtarmak ve huzura kavuşturmak. Neslimize ve çocuklarımıza sahip çıkıyoruz” diye konuştu.

EVLİLİKTE İLK 5 YILA DİKKAT

Türkiye’de Osmanlı geleneğinden gelen çok kuvvetli aile yapısının olduğuna vurgu yapan Köseoğlu şöyle konuştu:

“Maalesef batı kültürünün etkisiyle şuanda bu kalemiz tahribata uğruyor. Psikolog; televizyondaki evlendirme programıyla evlenenlerin en çok boşanan kişiler olduğunu söylüyor. Televizyonda yâda facebookta tanışan 3 ay sonra mahkeme kapısında soluğu alıyor.

Hocalarımız evliliğin üç çeşit olduğunu söylüyor. Mahkeme kapısına kadar, mezara kadar ve cennete kadar. Biz evliliklerin cennete kadar devam etmesini istiyoruz. Psikologlar ve eğitimciler; evlilikten sonra ilk boşanmaların en çok olduğu yıl ilk 5 diyor.”

ANNE VE BABA 200 ÖĞRETMEN GÜCÜNDE

Anne ve babanın 200 öğretmen gücünde olduğunu ifade eden Köseoğlu konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“200 öğretmenin çocuğa veremeyeceğini, anne baba sevgi, şefkati ve ilgisiyle verir. Ama biz kıymet günü hesaba çekileceğimiz evlatlarımızı unutup gözlerimizi diktik televizyona.

Hedefimiz 1 aile diye yola çıktık ama bu programlar sayesinde yüzlerce aileyi tekrar huzura kavuşturduk. Kendinizi ve ailenizi ateşten koruyun. Bunu Rabbimiz emrediyor.”

NAMAZI ANLATTI

AHİD Başkanı Köseoğlu son olarak Kemalpaşa Mahallesinde bulunan dernek merkezinde her Cuma akşamı düzenlenecek olan konferanslara ailelerin katılmasını istedi. Köseoğlu’nun konuşmasının ardından bedensel engelli Fatma Tatlı’nın kendine özgü üslubuyla namazı anlattığı videosu izlendi.

‘Namazla uyanış’ konulu konferansın konuşmacısı İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri öğretmeni Abdülvasih Duran ise:

“Namaz 5 dakikada konuşulacak bir konu değil. Hıristiyanlıkla ibadetler açısından aramızdaki tek fark namazdır. Hıristiyanlar haftada bir defa kiliseye giderler. Eğer biz namaz kılmazsak, sadece senede bir defa oruç tutmakla Hıristiyanların gerisinde kalmış oluruz. Namaz bizi Hıristiyanların önüne geçiren en önemli etkendir.”

GENÇ EVLİLERİN ÇOĞU NAMAZ KILMIYOR

“Her anne babanın hayali çocuğuna ev, arsa, dükkân ve para bırakmaktır. Peki, camideki görevinizi, evdeki seccadenizi, kime bırakacaksınız" Ev bırakmak kolay. Genç evlilerin çoğu namaz kılmıyor. Batı uzmanları bizi mahvetti.

Batı uzmanlarına inanmayın. Onlar kesinlikle İslam dışı ve İslam ile alakası olmayan şeyler söylüyorlar. Bu hafta ‘camiler ve gençlik’ teması işleniyor. Gençlerimiz neden camiye gelmiyor" Cuma saatinde vaaz kürsüsünden camiye baktığım zaman cemaatin yüzde 70’i benim yaşım ve yukarısı” dedi.

BATININ SAHTEKÂR UZMANLARI

Aynı zamanda gazetemiz köşe yazarı da olan Abdülvasih Duran şöyle konuştu:

“Batının sahtekâr uzmanları, ‘aman çocuklara karışmayın, özgür bırakın’ diyorlar. Çocuğumuz sınava girerken, götürüyoruz. Okulun önünde 3 saat oturuyoruz, çocuğumuz çıkınca eve getiriyoruz. Sınavda götürüyoruz da hayat sınavında niye onu serbest bırakıyoruz" Çocuk kendi kararını kendi versin kim diyor bunu" Batının sahtekâr uzmanları.

7 yaşındaki çocuk hayatına nasıl yön verir" Dikkat ederseniz televizyonda boşanma nedenlerinden bahsedilirken, nedenlerin başında ekonomik sebeplerin geldiği söyleniyor. Allahtan kork. Eskiden ekonomik sebepler mi vardı" Boşanmalarda en büyük sebep evlerimizde namaz azaldı.”