AK Parti belediyesi 'Kent Lokantası' uygulaması başlattı AK Parti belediyesi 'Kent Lokantası' uygulaması başlattı
Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan program da söz alan Saadet Partisi İlçe Başkanı Ertan Sütçü; “Rahmetli hocamızı rahmetle anıyoruz. Rahmetli hocamız siyonist sistemin düzenini bozmaya talip olmuştur. Hiç bir siyasi partiyi kendine rakip görmemiştir, asıl meselenin sistem olduğunu vurgulamıştır. Bu yüzden bedel ödemiştir ama bedel ödetmemiştir” ifadelerini kullandı.
REFERANSLARI MİLLİ GÖRÜŞ
Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Atmaca da herkesin Erbakan’ı anlamaya başladığını kaydederek; “Bizi üzen hayatını İslam Birliği’ni kurmak için adamış olduğunu söyleyen arkadaşlarımızın bizden ayrıldıktan sonra Avrupa Birliği için çalışmalarıdır. Bugün farklı siyasi partilerde aday adayları referanslarına Milli Görüş yazmaya başladılar. Bunlar bizi sevindiriyor ama Milli Görüş’ün adresi bellidir. Saadet Partisi’dir. Biz hocamızı örnek almaya, onun inandığı gibi inanmaya, yaşamaya devam edeceğiz. Bunu da sadece sözle yapmayacağız” ifadelerini kullandı.
ANMAKTAN ÖTE ANLAMALIYIZ
Programa katılan Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban da Erbakan’ı rahmetle andıklarını kaydederek; şunları söyledi: “Türk siyasetinde usta bir liderdi. Başarılı bir mühendisti. Başarılı bir siyaset adamıydı. Bir çok insan kendisinden çok şey öğrendi. Ben insanları kaybetmeden önce anlamamız gerektiğine inanıyorum. Anmaktan öte önce anlamamız gerekiyor. İnsanların yaşarken kıymetleri bilinmesi gerekiyor. Kendisi çok önemli işlere imza attı. İslam Birliği’ni kurmak için önemli çalışmalar yaptı. Merhum Erbakan’ı bir kez daha sevgi ve saygıyla anıyorum. Emeği geçenleri kutluyorum”
İNEGÖL MÜSTESNA BİR İLÇE
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tonguç da “Erbakan Hocamızın göz bebeği İnegöl’de olmaktan mutluluk duyuyorum” diyerek başladığı konuşmasında; “İnegöl bizim için ciddi ve titiz çalışmalar yapan müstesna bir teşkilatın ilçesi. Erbakan Hocamızı anmaya ve anlamaya çalışacağız. Tabii ki Erbakan’ı anlamak ve anlatmak kolay değil. Üzerimizde derin bir mesuliyet var. O mesuliyeti hepimiz yerine getireceğiz” ifadelerini kullandı.
ALLAH DEMEK YASAKTI
Erbakan’ın 1969 yılında Milli Görüş hareketini başlatmasının ardından bazı çevrelerinde bunu hazmedemediğini kaydeden Tonguç; “Milli görüşün yükselişi ile bazı çevreler ürkmeye başladı. O dönem memurun namaz kılamadığı bir dönemdi. Bir memur namaz kılıyorsa böyle biri gerçekten var mı diye gidip ziyaret ediyorlardı. Allah demenin yasak olduğu dönemlerden bahsediyoruz. O dönemde bu hareket başlamıştır. O hareket bugün de devam ediyor”
“Bu millet Sultan Alparslanlar, Fatihler gibi değerli insanları yetiştirmiş. Son 300 yıla kadar da dünyaya hükmetmiş. Ne zaman sıkıntılar olmuş Mevlana, Yunus Emre, Hacı Bektaşi Veli, Hacı Bayramı Veli gibi insanlar ile bu millet tekrar ayağa kalkmıştır. Bugün de fitne döneminde Milli görüş ile tekrar ayağa kalkacağız. Onun için bu davaya sahip çıkmalıyız.” diye konuştu.
İSLAM BİRLİĞİ İÇİN ÇALIŞTI
Tonguç, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Merhum Erbakan hocamız, mazlum milletlerin gözyaşlarını silmek için yola çıkmıştır. Siyonizm denen mikrobu dünyanın tanıyarak; anlaması için mücadelesi vermiştir. 1897’de Basel’de Siyonist toplantı yapılmıştı. 50 yıl içinde İsrail Devleti kurulacak, 100 yıl içinde de İslam’a diz çöktürülecek. Bu kararlar alındı. 1997’de hocam orada İslam devletlerinin yöneticileri ile bir araya geldi. Siyonizm 100 yıl sonra zaferini kutlayacaktı ama bir şeyi hesap edemediler. Kudret sahibi Allah’tır. 100 yıl önce İslam’a diz çöktüreceğiz dedikleri yerde biz İslam Birliği kararı alıyoruz. Hala bu planlarından vazgeçmediler. Suriye’yi, Irak’ı, Ortadoğu’yu param parça etmeye çalışıyorlar. Biz buna müsaade etmeyeceğiz”