Belediye Başkanı Alinur Aktaş, enstrüman kursları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

GENÇLİK MERKEZİNDE

Aktaş; "İnegöl Belediyesi olarak alt yapı ve üst yapı gibi fiziki hizmetlerimizin yanı sıra halkımızı bilinçlendirmek, eğitmek ve insanımızın sosyal hayatını renklendirmek adına şehrimizin ihtiyaçlarına göre sosyal etkinlikler düzenleyerek birçok önemli projeyi hayata geçiriyoruz. Kentin kültür sanat hayatını canlandırmak, müziğe ve sanata ilgi duyan gençlerimizi eğitmek amacıyla belediyemiz, her sene olduğu gibi bu sene de Gençlik Merkezimizde enstrüman kursları düzenliyor" dedi.

İnegöllü şair İhsan Deniz'i tanıyor musunuz? İnegöllü şair İhsan Deniz'i tanıyor musunuz?

ÜCRETSİZ

"Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz bünyesinde tertiplediğimiz ücretsiz enstrüman kurslarımızın kayıtları 1 Eylül 2015 Salı günü İnegöl Belediyesi Kültür Sanat ve Gençlik Merkezinde başlayacaktır" diyen Aktaş; "2009 yılından bu yana tüm sanatsal faaliyet ve eğitimlerini İnegöl halkına ücretsiz sunan belediyemiz bu senede her yaştan halkımıza bu imkanı sunacaktır. Kurslarımız; Türk Sanat Müziği korosu, Türk Halk Müziği korosu, Türk Halk Müziği Gençlik korosu, Türk Sanat Müziği Çocuk Korosu, Erkekler Tasavvuf Müziği Korosu, Bayanlar Zikir ve Tasavvuf korosu, Ney, Keman (Türk Müziği ve Batı Müziği), Klarnet, Piyano, Gitar, Bağlama, Ritim, Drama, Tiyatro, Halk oyunları gibi... Halkımızın talep ettiği ve yeterli çoğunluğu sağladığımız kurslarımız sene boyunca tüm halkımızı sanatla bütünleştirmek amacıyla hizmet verecektir" ifadelerini kullandı.

08.00-17.00 ARASI

Başvuruların ücretsiz olduğunu vurgulayan Aktaş, şunları söyledi: "Kültür Sanat ve Gençlik Merkezimizde hafta içi 08.00 ve 17.00 saatleri arasında kayıt alınacaktır. Ayrıca vatandaşlarımız temin ettikleri başvuru formlarını doldurduktan sonra mesai saatleri dışında da gece 24.00'e kadar Kültür Sanat ve Gençlik Merkezimizi güvenlik noktasına teslim edebilirler. Ekim ayının ilk haftası başlayacak olan kurslarımıza kayıtlar; Eylül ayı sonuna kadar devam edecektir. Önümüzdeki yılın Haziran ayına kadar devam edecek kursları bitirip kurs sonunda başarılı olan kursiyerler, katılım belgesi almaya hak kazanacaklar. Tüm bu sanat eğitimlerimize her yaş gurubundan halkımızı davet ediyoruz"