PROTOKOL DE ROL ALDI

Okul Müdürü Avni Okumuş, yaptığı açıklamada,

"İlçe protokolümüz olmak üzere esnafından, öğrencisinden, anaokulu öğrencilerine kadar bütün kesimlere öğrencilerimiz ulaştı.

Bu doğrultuda engellilerin durumlarıyla ilgili farkındalık oluşturmak için güzel bir sonuç ortaya çıkartma adına iyi bir çalışma yaptılar" diye konuştu.

3 HAFTA SÜRDÜ

Öğrencilerden Seda Yakut, TÜBİTAK Araştırma Projeleri Yarışması'na hazırlanırken böyle bir klip hazırlamaya karar verdiklerini belirterek, 3 hafta süren çalışmalarda, yaklaşık 550 kişiye kliplerinde yer verdiklerini söyledi.

550 KİŞİ OYNADI

Yakut, "Her kesimden insan olsun istedik. Öğrenci, öğretmen ve esnafa da yer verdik. İlçe protokolünün yanında öğrencilerden oluşan yaklaşık 550 kişi vardı.

O Öğrencilere MEB Destek Verecek O Öğrencilere MEB Destek Verecek

Bizim okulumuz dahil ana sınıfıyla birlikte geniş bir kitle klipte oynadı. Klipte kasap, manav, çiğ köfteci, kuruyemişçi, ev eşyası satanları oynattık. İnsanları ikna etmek gerçekten çok zor oldu ama vicdanlarına seslenince, 'Engelliler için hep birlikte bir şey yapalım' deyince hepsi kabul etti" dedi.

BİRÇOK SORUN İLE KARŞILAŞIYORLAR

Öğrencilerden Dicle Yılmaz ise engellilerin birçok sorun ile karşılaştığını dile getirerek,

"Biz de bunun farkında olduğumuz için farkında olmayan insanları farkındalığa dahil etmek istedik. Buradan yola çıktık.

3 Aralık Dünya Engelliler Gününde bu şekilde insanlara ulaştıralım dedik. Sürekli çalıştık. Çalışmamızın karşılığını da bu ilgiyle almış oluyoruz" diye konuştu.