Bursa'da sağlık sektöründe kariyer fırsatı Bursa'da sağlık sektöründe kariyer fırsatı
Mide kanserinin sinsi gelişen ve kesin tanı konulması zor bir hastalık olduğunu söyleyen Op.Dr.Adem Cömert,

Mide kanseri, mide içinde çok küçük lezyonlar halinde başlar. Lezyon ise zaman içinde kendini belli etmeden kansere dönüşebilir. dedi.

Mide kanserinde mevcut endoskopik yöntemlerle erken evrede tanı konulmasının mümkün olmadığını vurgulayan Cömert, başta mide olmak üzere on iki parmak bağırsağı, pankreas ya da yemek borusundaki tüm lezyon ve tümörlerin tespitinde endoskopi yöntemi ile daha kapsamlı bir inceleme yapılabildiğini ve erken evrede tanı konulabildiğini söyledi.

Endoskopi işleminin tıbbin gelişmesi ile birlikte çok kolaylaştığını söyleyen Cömert, endoskopi işleminin artık korkulacak bir işlem olmadığını söyledi.

Op.Dr.Adem Cömert;

8-10 milimetre kalınlığında son derece yumuşak bir boru yemek borusundan mideye ve onikiparmak bağırsağına görülerek yönlendirilip ulaşılıyor. Aşağı yukarı uzunluğu 110-120 santim arasında olan cihazın ucunda kamera var ve geçtiği bölgeleri bir televizyon ekranına yansıtıyor.”

“ Bizler de bu görüntülere bakarak hastanın incelenen bölgenin iç yüzeyini görüyor ve teşhisi koyabiliyoruz. Bu işlem sırasında hastanın nabız durumu ve oksijen düzeyi izleniyor. Gerekirse tanı için parça alınıyor (biyopsi) veya kanama durdurma, polip çıkarma gibi tedavi edici işlemler de yapılabiliyor. İşlem 3-5 dakikada tamamlanıyor. dedi.