Haftasonu boyunca muhtelif zamanlarda düzenlenen operasyonlarda 3 adet ruhsatsız silah ve 53 adet tabanca mermisi ele geçirilirken olayla ilgili olarak toplam 5 kişi gözaltına alındı.

YAKAYI ELE VERDİ
Operasyonlardan ilki geçtiğimiz Cumartesi günü gerçekleştirildi. İstiklâl Caddesi üzerinde havaya ateş açan ve hakkında çeşitli suçlardan kaydı bulunan 33 yaşındaki H.K. isimli şahıs, polis ekiplerini fark edince paniğe kapılarak kaçmak istedi. H.K., Emniyet ekiplerinin ısrarlı takibi sonucunda kısa sürede yakayı ele verdi. Şahsın kaçarken olay yeri yakınlarında sakladığı tabanca ve içerisindeki 3 adet mermi ise polis tarafından bulunarak ele geçirildi. Olayla ilgili toplamda 2 şahıs gözaltına alındı.

ANİ BASKIN
Bir diğer operasyon ise Pazar günü sabah saatlerinde gerçekleştirildi. Alınan bir ihbarı değerlendiren Emniyet ekipleri daha önceden haklarında çeşitli suçlardan sabıka kaydı da bulunan M.B., H.B. ve Ç.U. isimli şahısları takibe alarak ani baskın düzenlediler. Yapılan baskında paniğe kapılan şahıslar, silahları saklamak üzereyken Emniyet ekipleri tarafından kıskıvrak yakalandılar. İşyerinde yapılan aramada 2 adet ruhsatsız tabanca, 4 adet şarjör ile tabancalara ait olan 50 adet mermi fişeği ele geçirdiler. Olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı.