Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Açıkladı Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Açıkladı
FATURA OKUMA SÜRELERİ ARTTI
Elektrik faturalarında 2015 yılı sürprizine CLK Uludağ Elektrik’ten açıklama geldi. CLK Uludağ Elektrik, birim fiyatta herhangi bir değişim olmadığını, fatura okuma sürelerinin artması sonucunda faturaların yüksek geldiğini kaydetti.

SAYAÇ OKUMALAR ERKENE ALINDI

CLK Uludağ Elektrik Perakende Satış A.Ş. Kurumsal İletişim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Müşterilerimize daha iyi hizmet verebilmek ve bundan sonraki süreçte sayaç okuma tarihlerini daha düzenli hale getirmek amacıyla geçtiğimiz aralık ayında bazı abone dosyalarında düzenlemeye gidilerek, sayaç okuma tarihleri 1 ila 10 gün arasında erkene çekilmiştir. Bu düzenlemenin dışında olumsuz hava şartları okuma termininde aksamalara sebebiyet vermiştir. Tüm bu yaşananlara rağmen fatura son ödeme tarihlerinde değişiklik yapılmayarak 10 gün olması gereken ödeme süresi birçok müşterimizde 20 gün olarak uygulamıştır”

BUNDAN SONRA OLMAYACAK

“Dolayısı ile aralık ayında eksik okuma yapılan gün kadar ocak ayı faturalarında fazla okuma gerçekleşmiştir. Bu durumda aralık ayında erken okuma yapılan müşterilerimize birim fiyatlar aynı kalmak suretiyle 30 ile 40 gün arasında faturalar tahakkuk etmiştir. Bundan sonraki süreçte bu tarz farklılıkların oluşmaması adına gereken önlemlerin alınacağını bildirir, değerli müşterilerimize anlayışlarından dolayı teşekkür ederiz”