İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 2015-2016 eğitim-öğretim yılı sene sonu Müdürler Kurulu Toplantısı Mediha Hayri Çelik Fen Lisesi'nin Konferans salonunda yapıldı.

Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican'ın başkanlık yaptığı toplantıda, eğitim öğretim yılı hakkında genel değerlendirmeler, öğrenci başarı durumları, disiplin durumları, sosyal kültürel çalışmalar ve yaz tatilinde okullarda yapılacak çalışmalar görüşüldü.

YGS'DE BAŞARI DURUMLARI

Toplantıda konuşan Bilican,

"Eğitim-öğretim yılı boyunca okullarımızda akademik başarının artırılması için bütün eğitimci arkadaşlarımızla birlikte çok büyük gayretler sarf edilmektedir. Bu sayede her geçen yıl bir önceki yıla göre başarı oranlarının arttığını görmekteyiz."

"YGS ile ilgili yaptığımız istatistiki değerlendirmede 2016 yılında 2015 yılına göre öğrencilerin başarı oranlarının yükseldiği, buna göre derslerin toplam net ortalamasında bir önceki yıla göre % 22 oranında, puan olarak ise %11 oranında daha yükseldiği görülmüştü. Bir önceki yıla göre Türkiye genelinde de başarı yönünde artış olmuştur. Fakat İnegöl başarı artış oranı Türkiye başarı artış oranından 3 puan daha fazla olmuştur" dedi.

TEOG'DA BAŞARI DURUMLARI

TEOG sınavlarında da başarının arttığının altını çizen Bilican,

"Ortaokul 8.sınıf öğrencilerimizin girmiş oldukları 1.dönem TEOG sınavları sonuçları ortalamaları ile 2. dönem TEOG sınavları ortalamaları hem İnegöl olarak hem de Türkiye ortalaması olarak karşılaştırıldı."

"Yapılan karşılaştırmada, 1.dönem İnegöl sonuçlarının ortalaması Türkiye ortalaması ile aynı olduğu, 2.dönem İnegöl TEOG ortalamasının ise hem 1.dönem İnegöl ortalamalarının üzerine 4 puanlık bir artış olduğu, hem de Türkiye ortalamasının üzerinde olduğu görüldü" diye konuştu.

ÖĞRENCİ DERS BAŞARI DURUMLARI

Öğrenci ders başarı durumlarına ilişkin de konuşan Bilican,

"2015-2016 eğitim-öğretim yılı sonu itibariyle İlkokullarda; %99,55 Ortaokullarda; %98,70 ve Liselerde %97,52. Bu ders başarı oranlarına göre ilkokullarda ve ortaokullarda bir önceki yıla göre aynı oranlardadır.

Liselerde ise bir önceki yıla göre 2 puanlık bir artış olmuştur. İlkokulların 4. sınıflarında %75,80, Ortaokullarda %61,43, Liselerde ise %38,29 oranındadır."

BAŞARI ARTARAK DEVAM EDİYOR

"İlkokullarda %1, Ortaokullarda %2, Liselerde ise %7 oranlarındadır. Liselerde devamsız gözüken öğrencilerin çoğu Açık Öğretim Lisesine geçiş yapmışlardır. YGS, TEOG, ders başarıları gibi genel başarı durumlarına baktığımızda her geçen yıl bir önceki yıla göre başarı oranlarının artarak devam ettiği görülmektedir.

Okullar'da Ders Saatleri Kısalıyor mu? Okullar'da Ders Saatleri Kısalıyor mu?

Bu durum ise ilçemiz eğitiminde iyi gelişmelerin olduğunu göstermektedir. Bu da bizi memnun etmektedir" dedi.