Evlerinde her gün 1 gram altın üretiyorlar Evlerinde her gün 1 gram altın üretiyorlar
Gazetemizin haber hattına ulaşan Lise öğretmeni A.A, Eylül ayı içerisinde almaları gereken eğitim ödeneklerini henüz alamadıklarını kaydederek yetkilileri göreve çağırdı.
Her eğitim öğretim yılının başında öğretmenlere ödenen eğitime hazırlık ödeneğinin henüz kendilerine ödenmediğini aktaran okuyucumuz Lise öğretmeni A.A, bayram öncesinde ödeneğin yapılmasını beklediklerini kaydetti.

BUGÜN ÖDENECEK

Konuya ilişkin yaptığımız araştırmada sistemdeki sıkıntıdan dolayı ödeneklerin yatırılmadığını, eğitim ödeneklerinin bugün öğretmenlerin hesabına yatırılacağı öğrenildi.

Eğitim sınıfında bulunan bütün memurların yılda bir kez aldığı eğitim tazminatının bu yıl 22-30 Eylül 2014 tarihleri arasında ödenmesi bekleniyordu.

Aldığımız bilgilere göre; diğer il ve ilçelerde 16 Eylül tarihinden itibaren ödenmeye başlanan yeni eğitim öğretim hazırlık ödeneğinin henüz İnegöl’de öğretmenlere ödenmemesi tepkilere neden oldu.

EĞİTİME HAZIRLIK ÖDENEĞİ NEDİR"


657 sayılı Devlet Memurları Kanunu öğretim yılına hazırlık ödeneğini, eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfına dahil öğretmen unvanlı kadrolarda görevli olup; fiilen öğretmenlik yapanlara her öğretim yılında bir defaya mahsus olmak üzere ve öğretim yılının başladığı ay içinde, Milli Eğitim Bakanı tarafından belirlenecek tarihte Bakanlar Kurulunca belirlenecek miktarda yapılan ödeme, olarak tanımlamıştır.


EĞİTİME HAZIRLIK ÖDENEĞİ KİMLERE ÖDENİR"


Öğretim yılına hazırlık ödeneği, ilköğretim ve okul müdürleri ile yardımcıları, cezaevi okullarında çalışan öğretmenler, yönetici, eğitim uzmanı ve eğitim uzman yardımcıları da dahil olmak üzere fiilen öğretmenlik yapanlara ödenir.


ÖDENEK MİKTARLARI


2013-2014: 740 TL idi.


Yapılan toplu sözleşme neticesinde; Toplu sözleşme görüşmeleri neticesinde belirlenen,

2014 yılı eğitime hazırlık ödeneği 850 TL

2015 yılı eğitime hazırlık ödeneği 950 TL olarak belirlenmiştir.


SİZ DE HABER HATTIMIZI ARAYABİLİRSİNİZ

İnegöl’ün haber hattı: 715 30 57… Mail adresimiz: [email protected]

Bizi arayın, İnegöl’ün haberi olsun. Haber hattımızda, şehrimizle alakalı tüm şikâyet, talep ve görüşleri gündeme getiriyoruz.