İnegöl Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, kursiyerlerin eserlerinden oluşan geleneksel yılsonu sergisi ile belge dağıtım törenini yoğun katılımla gerçekleştirdi.

Protokol üyelerinin de katılım gösterdiği programda konuşan HEM Müdürü Burhanettin Özdemir, Halk Eğitim Merkezinin kişisel, toplumsal, sosyal ve istihdam ile ilişkili bir yaklaşımla, bireyin bilgi, beceri ve yeterliliklerini geliştirmek amacında olduğunu söyledi.

HEDEF 35 BİN

İstihdama ve meslek edinmeye yönelik kurslar açmaya özen gösterdiklerini belirten Özdemir, "Kadrolu, uzman usta öğretici ve görevlendirme öğretmenlerden oluşan 275 eğitim kadrosuyla, 200'ün üstünde branşta 950 kurs açarak 23 bin kişiye eğitim verildi.

Ağustos ayı sonu itibariyle bin 350 kursa ve 35 bin kişiye ulaşacağımızı tahmin ediyoruz."

İSTİHDAMA YÖNELİK KURSLAR

"İnegöl'de istihdam deyince ilk akla gelen sektör, mobilya sektörüdür. Bu alanda İş-Kur işbirliğinde mobilya döşeme ve dikiş elemanlığı, CNC Ahşap doğrama elemanlığı, üç boyutlu ve 2 boyutlu çizim solid ve auto cad kursları, mobilya satış elemanlığı kursları açtık.

Bu yıl çarşı binamızın zemin katında, halı dokuma atölyeleri, ahşap oyma ve kakma atölyesi, ahşap yakma atölyesi oluşturup, kurslar açarak unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarına destek olduk."

DERGİ ÇIKARIYOR

"Halk Eğitim Müdürlüğümüzün faaliyetleri ve yöremizde açılan kursların tanıtıldığı, her yıl çıkarmayı düşündüğümüz Mavi Alev isimli 84 sayfalık dergimizin ilk sayısı basım aşamasında olup, çok yakın zamanda Türkiye'deki 987 halk eğitim müdürlüklerine göndereceğiz.

Yıl boyunca her türlü faaliyetlerimizde bize yol gösteren, ufuk açan ve destek olan herkese teşekkür ederiz" dedi.

YÜZLERCE ESER GÖRÜCÜYE ÇIKTI

O Öğrencilere MEB Destek Verecek O Öğrencilere MEB Destek Verecek

Konuşma sonrası sembolik olarak kursiyerlere belgeleri takdim edildi. Daha sonra kursiyerlerin eserlerinden oluşan geleneksel yılsonu sergisi izlenime açıldı.