İlçe Sosyal İşler Başkanı Ramazan Akdağ yaptığı açıklamada;

"Dünyamızda yaşayan 7 buçuk milyar insanın %50'si yoksul %20'si ise açlık, hastalık ve susuzlukla mücadele etmektedir. Yaklaşık olarak 2,5 milyar insan yeterli beslenemiyor, temiz içme suyuna ulaşamıyor, temiz gıda tüketemiyor. 3 milyar insan kaliteli sağlık hizmeti alamıyor, nitelikli eğitim ve öğrenimden yararlanamıyor. Dünya da 831 milyon insan açlıkla mücadele ederken 1 milyar 600 milyon insan aşırı kilo ile mücadele ediyor. Bir günde 21 bin 500 insan açlıktan ölürken sadece bir günde kilo verebilmek için 500 milyon dolara yakın para harcanıyor. Bir milyar insan içme suyu bulamazken bir yılda 650 bin insan temiz su kullanamadığı için suya bağlı hastalıklardan ölüyor. Dünya da 300 trilyon dolara yakın varlık olmasına rağmen Her 5 saniye bir bebek açlıktan ölüyor. Yani dünya nüfusunun %40'lık kısmının refah içerisinde yaşayabilmesi için %60'lık kısım açlık, hastalık, susuzluk ve yoksullukla mücadele ederek hayatta kalabilme savaşı veriyor. Dünya emperyalizm ve kapitalizm sermayesinin sahipleri tarafından çocukların, gençlerin ve insanların gelecekleri gasp ediliyor ve acımasızca sömürülüyor."

İSLAM TOPRAKLARI YANIYOR

İYİ Parti Kurultayı öncesi Ağıralioğlu'ndan beklenen karar İYİ Parti Kurultayı öncesi Ağıralioğlu'ndan beklenen karar

"Bu durumun en üzücü tarafı ise bahse konu olan hadiselerin yaşandığı coğrafyanın %85'i İslam topraklarında gerçekleşiyor olmasıdır. Bütün İslam ülkeleri bu bilgilere sahip olmasına rağmen ne yazık ki bu bozuk dünya düzenine karşı hiçbir şey yapmıyor. Oysaki dünya ticaretinde ki en büyük payı İslam topraklarında ki yeraltı zenginlikleri oluşturmaktadır. Dünya siyonizmi Müslüman coğrafyasında ki tüm ülkelerin zengin topraklarını o ülkenin iktidar mensuplarını istisna tutarak kendi refahları için sömürüyor ve büyük çoğunluğu Müslüman olan 3 milyar insanı köle olarak kullanıyor."

"Dünya açlıkla, hastalıkla, susuzlukla, yoksullukla mücadele ederken, ülkemizde de durum hiç iç açıcı değildir. Gelir dağılımında ki adaletsizlik her geçen büyürken ülke gelirimizin toplamının %47'sini 80 milyon nüfusumuzun sadece %20'si kendi arasında paylaşırken kalan geliri %60'ın paylaştığı bir ülkede sosyal adaletten nasıl bahsedebiliriz ki! TÜİK verilerine göre ülkemiz nüfusunun 20 milyona yakını yoksulluk sınırının altında yaşarken 50 bine yakın insan mutlak aç ve 2 milyona yakın insan açlık sınırının altında yaşıyor. Ülkemiz de her yıl 200 kişi beslenme yetersizliğinden ve vitaminsizlikten ölüyor. Ne yazık ki bu ölenlerin çoğu 0-3 yaş aralığında ki çocuklardan oluşuyor."

EKONOMİK SIKINTILAR ARTTI

"Ülkemiz de sağlıklı gıdaya ulaşmak çok ciddi olarak pahalılaştı. Gıda güvenliği adına ise ayrılan bütçe iktidarın şatafata ve gösterişe harcadığı bütçenin yüzde 5'ini geçmiyor. Mevcut hükümetin basiretsiz gıda ve tarım politikaları yüzünden kendi kendine yeten bir ülke konumundan çıkıp birçok gıdayı ithal etmek zorunda bırakıldığımız yetmezmiş gibi bir de gıda güvenliği için yeterli denetim ve kontrol yapılmadığı için ülkemiz çok ciddi hastalıklarla karşı karşıya kaldı. Bunca sefalet haksızlık israf yaşanırken, gıda da tarım da tehlike çanları çalıyorken yoksulluk ve gelir dağılımında ki adaletsizlik ortada iken kendilerini adlandırdıkları Adalet ve Kalkınma Partisi iktidar mensuplarını isimlerinin gereğini yerine getirmeye çağırıyoruz" diye konuştu.