Geçtiğimiz Cuma akşamı kapalı spor salonunda İzmir Akabe Organizasyonu "Gönül Gecesi" adı altında bir program düzenleyerek, Dursun Ali Erzincanlı"yı ilçe halkıyla buluşturdu. En güzel şiirlerini ilçe halkı için okuyan Erzincan"lı salonda duygu dolu anların yaşanmasına neden olurken, programda Sedat Uçan"ın yanı sıra birçok sanatçı sahne alarak ilahi seslendirdi.

Programın açılış konuşmasını yapan Akabe Organizasyon Yönetim kurulu Başkanı Yalçın Yılmaz, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş"ın destekleri ile İnegöl"e gelerek, programı tertip ettiklerini ifade ederek: "Bu programı İnegöl"de düzenlemek istediğimizi Belediye Başkanı Alinur Aktaş"a ilettik ve bize programla alakalı destek vereceğini söyledi. Bizde bu akşam programımızı kapalı spor salonunda yapıyoruz. İnşallah güzel bir program olur. Akabe Organizasyon olarak İnegöl"de ileriki günlerde gece düzenleyeceğiz tekrar ilçe halkıyla bir araya geleceğiz." dedi.

Sadaka dediğin böyle olur, 600 kişinin elektrik borcunu ödedi Sadaka dediğin böyle olur, 600 kişinin elektrik borcunu ödedi

Konuşmanın ardından program Kur"an-ı Kerim tilaveti ile devam ederken, sahneye İnegöl Şems ve Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği semazen ekibi çıktı. Semazenlerin yaptığı gösteriyi büyük keyifle takip eden ilçe halkı gösterinin ardından semazen ekibini bir süre ayakta alkışladı. Gösterini ardından bir konuşma yapan Dernek Başkanı Ahmet Pamuk, 2006 yılında İnegöl"de kurulduklarını dile getirerek: "Dernek binamızda ney, ritim dersleri ve sema eğitimleri verilmektedir. Derneğimizin hiçbir yerden geliri yok. İnegöl Şems ve Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği, gençlerin ahlaki değerlerinin yükselmesi için hizmet veren, maneviyatı ön plana çıkaran ve Mevlana hazretlerinin ruhaniyetinden feyz alan dernektir. Gençlerin ahlak ve maneviyata yönelmesini sağlıyoruz. İnsanlara Mevlana"nın ahlakını anlatma çabası içerisindeyiz." diye konuştu.

Programın ikinci bölümünde sırasıyla Mehmet Bozdağ, Murat Belet, Fatih Soylu ve Sedat Uçan sahne alırken, okudukları ilahiler ile ilçe halkına unutulmaz bir gece yaşattılar. Okunan ilahilere ilçe halkı yoğun ilgi gösterirken, programın son bölümünde sahneye çıkan Dursun Ali Erzincanlı"ya ilçe halkı yoğun sevgi gösterisinde bulundu.

Elli İki Gün Var, Adın Geçer, Hendek, On Bir Kadın ve Kırk Yaşındasın eserlerini seslendiren Dursun Ali Erzincanlı, etkileyici ses tonuyla salonda bulunan bütün seyircileri, Bedirle, Uhud"la, Hendek"le ve peygamber efendimizin doğduğu günden Cenab-ı hakka kavuştuğu güne kadar çektiği sıkıntılar ve sevinçlerle buluşturarak o anları yaşattı. Program sonunda Akabe Organizasyon Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Yılmaz, Dursun Ali Erzincanlı"ya üzerinde Kur"an-ı Kerim yazan bir tablo hediye etti.