AHİD'in İslam şahsiyeti ve ahlakı konulu seminerinde konuşan Muzaffer Kartal; " En güzel ve doğruyu Rabbimiz söyler. Bir ayeti anlayıp yaşamak bir milyon hatimden hayırlıdır. Dinleyip okuyup yapmamak yazılan ilacı kullanmamaktır. Bütün kulluklar iki şeyde toplanmıştır, Allah'a kulluk ve yarattıklarına şefkatli olmak. İbadet ya yapmak ya da terk etmektir. Dünyada kalacağın kadar dünyana, ahirette kalacağın kadar ahiretine çalış. Allah'a ibadete çalış O'na ihtiyacın olduğu kadar... Ateş için çalış Allah'ın vereceği cezaya sabredeceğin kadar... Allah'ın hududuna dikkat et" dedi.

HZ.ADEM NEDEN HALİLULLAH?

"Ana babaya itaat ya cennetimiz ya da cehennemimiz olabilir" diyen Kartal; "'Allah'ım anam babam bana küçük iken merhamet etti. Sen de onlara merhamet et'' diye dua etmeliyiz. Allah akrabalık ilişkilerini kesene rahmet etmez. Hz Adem as. Allah'ın Halilullahı (Dostu) olmasının sebebini şu dört şey olarak açıklamıştır. Allah'ın emrini bütün emirlerin üstünde tutmak, Allah'ın kefil olduğu şeyde tereddüt etmemek, akşam ve sabah yemeğini misafirsiz yememek" diye konuştu.

Kartal, seminerde şu ayeti (Nisa-36) de paylaştı: "Hiçbir şeyi ortak koşmadan Allah'a kulluk edin, ana babaya iyilik edin, yakın akrabaya iyilik edin, yetimleri koruyup kollayın, fakire fukaraya yardım edin, yakın komşuna uzak komşuna iyilik et, yakın arkadaşına yardım et, misafirlere yolculara yardım et, kölelerinize cariyelerinize (işçilerinize hayvanlarınıza) iyilik ediniz"

Peygamber kayın babanın, peygamber damadı kimdir? Peygamber kayın babanın, peygamber damadı kimdir?