ÜLKE EKONOMİSİ CİDDİ BİR SINAVDAN GEÇİYOR

Konferansın açılışında konuşan İnegöl Şube Başkanı Halil Malkaç, Ülkemizin çok ciddi bir sınavdan geçtiğini söyledi. 2018 yılının ülke ekonomimiz açısından oldukça sancılı bir yıl olduğuna dikkati çeken Malkaç, "2002 yılından bu yana ülkemizde ilk defa ekonomik anlamda kriz konuşulmaya başlanmış ve krizin derinleşmesi için bir takım şer odakları elinden geleni ardına koymamıştır. Bizim ülke olarak özeleştiri yapmaya ihtiyacımız var. Belki de bu açıdan bakıldığında kara bulutların yavaş yavaş dağıldığı bugünlerde şapkayı önümüze koymalı ve gördüğümüz eksiklikleri düzeltme ve büyük Türkiye hayaline katkı sağlamamız gerekiyor. Gerek hükümetimiz, gerekse devlet kurumlarımız kadar elbette biz iş dünyasına düşen önemli görevlerde var. Savurgan yapımız ve kurumsallıktan uzak işletme mantığımız bunların en başında gelmektedir." dedi.

DOLAR DIŞI BİR DÜNYA İÇİN HAZIRLIK VAR

Konferansın konuşmacısı İstanbul Medipol Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kerem Alkin ise Trump'ın manyak oyununu oynadığına dikkati çekerek, "Trump resmen oynuyor. Adam çaktırmadan ABD için avantajları ele geçirmek için çalışıyor. Deliyi oynuyor ama aslında Amerika için bir tüccarlık görevini üstleniyor. Dolar imparatorluğu gerçeği var. Dolar her yerde geçiyor. 20 sene sonra belki doların devri bitebilir. Amerika'ya bir süre sonra doları silah olarak kullanmaktan vazgeçecek. Doları tehdit olarak kullandığı için millet, farklı para birimlerine yönelmeye başlayacaktır. Dolar dışı bir dünya için hazırlık var. Ticaret savaşının uzun süresi yok. Yakında sona erecek. 2019 un mart sonundan itibaren Amerika'nın ticaret savaşı hikayesini bitirmek zorunda kalacağını düşünüyorum."

TÜRK VARLIKLARINA İLGİ ARTIŞI VAR

TÜİK, şubat ayı işsizlik rakamları açıkladı TÜİK, şubat ayı işsizlik rakamları açıkladı

"Devam ederse ciddi manada enflasyon yaşamaya başlayacaktır. Dolar yükselirse, Amerikan ekonomisine ağır bir durum olarak gelir. Ticari savaşı çok iyi yönetiyoruz. Onlar bize para teklif ediyorlar, biz ise para almıyoruz. Suudiler günlük petrol üretimini yükseltip, fiyatını artıracak. Türkiye bu konuda sakin davranarak, elde edebileceği bütün imkanları elde etmeye çalışacak. Türk varlıklarına ilgi artışı var. Bu durum kur'a yansıyor. TL'nin çok da değerlenmesi sıkıntı oluşturur. Bu kur çok fazla düşerse, ekonomik tefekkürü yapmamaya karar vereceğiz. Bizim oturup acayip bir tefekkür yapmamız gerekiyor. Bundan ders çıkarmamız gerekiyor.Türkiye için de çok büyük fırsatların olacağı bir dünya geliyor. Yeni bir yol haritası çizmemiz gerekiyor." diye konuştu.