Doğa sporlarının çekim merkezi olan Dostum, İnegöl'ün doğa turizmin gelişmesi noktasında adeta bir üs görevini yerine getiriyor. Bu kapsamda son olarak Dostum bünyesinde ilçe halkının doğa ile tanışmaları, spor ile zamanlarını daha iyi bir şekilde değerlendirmeleri düşüncesiyle İnegöl Belediyespor Dağcılık Branşı (16 yaş ve üstü) ile çocuk spor tırmanış(8-15 yaş) kursları için kayıtlar alınmaya başlandı.

"DOSTUM İLE GÜZEL İŞLERE İMZA ATACAĞIZ"

İnegöl'ün saklı kalmış güzelliklerini öne çıkartmak için önemli projeleri bir bir hayata geçirdiklerini belirten Belediye Başkanı Alinur Aktaş,

"İnegöl'ün Turizm ile anılması noktasında elimizden gelen ne varsa yapmaya çalışıyoruz. Bacasız sanayi dediğimiz turizmden şehrimizin hak ettiği payı alması noktasında tüm dinamiklerimizi harekete geçirerek çalışmalarımızı yürütmeye devam ediyoruz. Turizm alanında öne çıkarmak istediğimiz önemli merkezlerimizden birisi de tabi ki Dostum. Dostum ile kısa bir sürede epey yol aldığımızı düşünüyoruz.

Dostum'da doğa yürüyüşleri, okçuluk, motocross, bisiklet, atv safari, offroad, foto safari, yamaç paraşütü, hafif sivil uçaklar, balık tutma, deniz bisikleti, kampçılık ve oryantiring gibi pek çok doğa sporunu içinde barındıran 12 branşımız var. DOSTUM; Doğayı sevenler, sporu sevenler, alternatif spor branşlarıyla tanışmak isteyenler ve bu alanlarda kendini geliştirmek isteyenler için hazırlanmış bir merkez.

Biz inanıyoruz ki belediyemizin mega projelerinden biri olan ve İnegöl'ü bacasız sanayi olarak adlandırılan turizmin yeni merkezlerinden biri haline getirmesi planlanan DOSTUM projesiyle çok güzel işlere imza atacağız" şeklinde konuştu.

DAĞCILIK EĞİTİMİ

Doğanın sesine kulak ver sloganıyla Dostum bünyesinde eğitim vermeye başlanacak yeni kurslar hakkında bilgi veren Aktaş,

"Bugüne kadar çeşitli branşlarda kurslar açarak İnegöl halkını doğa sporları ile tanıştırıyor ve doğadaki yaşam koşullarına hazırlıyoruz. "İnegöllü hemşerilerimizin özellikle de çocuklarımızın ve gençlerimizin Dostum ile tanışmaları, merkezimiz bünyesindeki doğa sporları branşları ile yakinen ilgilenmeleri bizim için olmazsa olmazlarımızdan. Bu kapsamda İnegöllü doğaseverlerin en fazla rağbet gösterdiği İnegöl Belediyespor dağcılık branşında yeni dönem eğitimler için kayıt almaya başlandık.

Türkiye dağcılık federasyonu 2. Kademe Antrenörü Bülent Aktaş eğitmenliğinde verilecek olan dağcılık temel ve gelişim eğitimlerimiz 8 haftalık teorik dersler sonrasında kamp, kaya tırmanışı, trekking ve spor tırmanış duvarı eğitimleriyle devam edecek.

Derslerin devamında İnegöl Belediye sporun bünyesinde Türkiye Dağcılık Federasyonu ve Bursa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün onayladığı lisanslı dağcı sporcusu olunacaktır. Eğitimlerin ücretsiz olduğu dağcılık kursunda teorik dersler her Perşembe akşamı 19.30 da başlayıp 21.30'da sona erecektir. 16 yaş ve üstü herkesin katılım gösterebileceği Dağcılık kursuna kayıtlar 15 Ekim 2017 Pazar saat 17.00 ye kadar www.dostum.org.tr adresinden online yapılacaktır. Ayrıca doğa tutkunları bu adresimizden diğer kurslar ile alakalı bilgilere de ulaşabilirler" diye konuştu.

ÇOCUK SPOR TIRMANIŞ

Dostum bünyesinde 8-15 yaş aralığındaki çocuklarımız için spor tırmanış eğitimi vermeye devam edeceklerini belirten Aktaş, "Bu yıl ilk olarak olimpiyatlara giren spor tırmanış, çocukların ve gençlerin ihtiyacı olan hareket etme, başarı, sosyalleşme, stres altında problem çözme, liderlik gibi bir çok kişisel gelişim özelliği katacak bir spor dalı. Birçok ilde olmayıp ilçemizde İnegöl belediye spor salonunda inşa edilen spor tırmanış duvarında bir antrenman sahası oluşmuş ve yaklaşık 100 çocuk tırmanışçı kaydıyla ilk tırmanış derslerine başlamıştır. Belediyespor içerisinde oluşturduğumuz tırmanış duvarı çocuklarımızın doğa ile tanışmaları için bir ilk adım oldu. Çocuklarımız doğanın tüm güzelliklerini bu vesile ile görmeye ve değişik aktiviteler içerisinde yer almaya başladılar.

Ayrıca yıl içerisinde gerçekleştireceğimiz okullar arası çocuk spor tırmanış yarışmalarıyla çocuklarımız yarışma tecrübesi elde ettirilip Türkiye çapında yapılacak yarışmalara spor tırmanış sporcuları yetiştirmek hedeflenmektedir.

Fenerbahçeli futbolcuların cezaları belli oldu Fenerbahçeli futbolcuların cezaları belli oldu

Çocuk Spor Tırmanış eğitimleri Cumartesi günleri saat 9.00 da başlayıp yaş gurupları halinde saat 17.00 ye kadar sürecektir. Çocuk spor tırmanış son kayıt tarihimiz ise 13 Ekim 2017 Cuma günü saat 17.00 ye kadardır. Kurs için başvuru formlarına Lazlar Camii karşısındaki Kültür Sanat ve Gençlik Merkezi ile Kültürpark içerisindeki Belediyespor salonundan temin edilebilir" açıklamasında bulundu.