Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) tarafından yaklaşık 277 km uzunluğunda 40 inch çapında Afyon- Bursa doğal gaz boru hattı projesi planlanıyor.

36 AY İÇİNDE TAMAMLANACAK

Hattın inşası için düğmeye basılırken, boru hattı Afyon'dan başlayarak Bursa Seçköy'e kadar uzanacak.

Türkiye'nin Ulaşım devrimi: Demiryolu ve Metro projeleri Türkiye'nin Ulaşım devrimi: Demiryolu ve Metro projeleri

Bursa'da Osmangazi, Gürsu, İnegöl, Kestel ve Yenişehir ilçelerinden geçecek hat için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na ÇED başvurusu yapıldı.

Proje ÇED onayı aldığında, yaklaşık 36 ay içerisinde tamamlanması ve doğal gaz akışının başlaması planlanıyor.

Boru hattı ile petrol, doğalgaz ve kimyasalların borularla taşınması yapılacak.

500 KİŞİ ÇALIŞACAK

500 milyon TL bedelli doğal gaz boru hattı projesinde, üzere 3 adet pig istasyonu yeri olacak. Projenin inşaat aşamasında 500 kişi, işletme aşamasında ise 15 kişinin çalıştırılacağı bildirildi.

Hattın inşası sırasında, kullanılacak boruların yerleştirilmesi ve kullanıma hazır hale getirilmesi işlemleri sırasında, hattın geçeceği güzergah üzerinde bulunan bitkisel toprak sıyrılarak alınacak.

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Toprağın alınmasından sonra boruları yerleştirmek amacıyla 1-4 metre arasında derinlikte ve ortalama 2 metre genişliğinde doğalgaz boru hattı yerleştirme kanalları kazılarak, ortalama 20 santimetre yataklama yapıldıktan sonra borular yerleştirilip, üzerleri tekrar hafriyat malzemesi ile kapatılacak.

12 MAHALLEYİ KAPSIYOR

Proje İnegöl'de; Güzelyurt, Kurşunlu, Küçük Yenice, Eymir, Süpürtü, Yiğit, Kulaca, Şipali, Kozluca, Tokuş, Boğazköy ve Sungurpaşa Mahallelerini kapsıyor.