Gizli nikah nedir? Gizli nikah nasıl yapılır? Gizli nikah nedir? Gizli nikah nasıl yapılır?

Her yıl 1-7 Ekim tarihleri Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak kutlanıyor. Bu yıl ki haftanın teması ise 'Camiler ve Din Hizmetine Adanmış Ömürler'. Hafta İlçe Müftülüğünün hazırlayacağı çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

İlçe Müftüsü Kazım Güzel, "Asr-ı Saadetten bugüne mescit ve camilerimiz hem Allah'a ibadet edilen hem de ilim ve hikmet öğrenilen şerefli mekanlardır. Camilerimiz; dil, renk, ırk, makam, mevki farkı gözetmeden mümin gönülleri birleştirir, birliğimizi pekiştirir, imanımızı ve istiklalimizi simgeler. Minareleri tevhidin sembolü, ezanları şahadetin temeli, mihrap, kürsü ve minberleri hak ve hakikatin sesi, safları huzur ve güvenin teminatıdır. Ecdadımız başta imam hatiplik olmak üzere cami görevlerini yürütenlere 'Hademe-i Hayrat' yani hayra hizmet edenler ismini layık görmüştür. Hademe-i hayrat; ömürlerini din hizmetine vakfetmiş insanlardır. Şehrin manevi hayatına yön veren müftüler, okudukları ezanlarla insanlığı kurtuluşa çağıran müezzinler, mihraba geçtiğinde namaza önderlik eden imamlar, minber ve kürsüden İslam'ın dosdoğru yolunu öğreten vaizlerdir. Geçmişten günümüze camilerimizin maddi ve manevi imarı için gayret gösteren hocalarımızdan ve kardeşlerimizden ahrete irtihal edenlere Yüce Allah'tan rahmet, hayatta olanlara sağlıklı ve huzurlu bir ömür diliyorum." dedi.

187 CAMİMİZ, 44 KURAN KURSUMUZ VAR

İlçemizde 400 din gönüllüsünün bulunduğunu aktaran Müftü Kazım Güzel, "İnegöl'ümüzde ibadete açık 187 camimiz var. Yaklaşık olarak 15'e yakın inşaatı başlamış ve yapımı devam eden camilerimiz söz konusu. B ve C gurubu 44 tane Kuran Kursumuz bulunuyor. Bunlardan 3 tanesi hanımlar için yatılı hafızlık kuran kursu. Aynı şekilde 3 tane de erkekler için kuran kursumuz var. Bu sene proje olarak İshakpaşa Kuran Kursumuzda engelliler için de kuran kursu açmayı planlıyoruz. 4-6 yaş kuran kursu hizmetimizi okullardaki anasınıflarında yürütmekteyiz. 400'e yakın din gönüllüsü kardeşlerimizle İnegöl'ümüzde dini hayatı planlamaya ve programlaya gayret gösteriyoruz." diye konuştu.