İnegöl Devlet Hastanesi Başhekimi Hayrettin Göçmen, düzenlediği basın toplantısında 110.yıl kutlamaları ile ilgili bilgiler verdi.

GELENEĞİNE SAHİP ÇIKAN KURUM

Göçmen; "Kurumların sağlam temeller üzerinde yükselmeleri onların geleneklerine bağlı olmaları ile mümkündür. Gelenek, zaman, sabır ve bilinç ile oluşur. İşte İnegöl Devlet Hastanesi, 110 yıllık sürede kendi geleneğini oluşturmuş bir hastanedir. Hastanemiz çağı yakalayan, zamanın gelişmelerine ayak uyduran, bilimin evrensel ilkelerine bağlı kalarak faaliyetlerini sürdüren; ama aynı zamanda geleneğine de sahip çıkan bir kurum olarak yoluna devam etmektedir. Ayrıca şehrimizde, bölgemizde ve ülkemizde hayata geçen ve de geçirilecek olan bir çok projenin öncüsü olmuştur" dedi.

1500 HASTAYA HİZMET

Kuruluş yılı olan 1906'da İnegöl Devlet Hastanesi'nin Memleket Hastanesi olarak tasarlandığını aktaran Hayrettin Göçmen; "Bebek Dostu Hastane - Anne Dostu Hastane Unvanları, 45 Palyatif Bakım - 32 Erişkin Yoğun Bakım yatağı, bölgenin en konforlu Diyaliz Ünitesi ve yine bölgenin doğusuna gece gündüz yaklaşık 1500 hastaya hizmet veren Acil Servisi ile yeni bir hastane ortaya çıkmıştır. Tüm bunları yaparken, İnegöl Devlet Hastanesi gücünü köklerinden alan, geleneklerine bağlı ve bir o kadar da yeniliklere açık bir hastane olarak varlığını geleceğe taşıma arzusundadır. Bu sebeple 2016 yılında 110 yaşına giren hastanemizin 110. Kuruluş Yıldönümünü Nisan ayının ilk haftasında (5-10 Nisan) planlamış olduğumuz etkinliklerle tüm personelimiz; ilçe halkımızla birlikte kutlamayı düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Tavuğa şikayet yağdı Tavuğa şikayet yağdı

KUTLAMA PROGRAMI

Devlet Hastanesi Başhekimi Hayrettin Göçmen, İnegöl Devlet Hastanesi 110.yıl kutlama programını da paylaştı:

5 Nisan Salı: İnegöl Devlet Hastanesinin 110 yıllık tarihi, Plaket töreni, fotoğraf yarışması ödül töreni, Zaman kapsülü "50 yıl sonrasına mektup" ve Sağlık Müzesi açılışı

6 Nisan Çarşamba: Memleketim temalı kermes, Kurumsal kimlik ve aidiyet konulu seminer

7 Nisan Perşembe: Lokma dağıtımı, Regaip Kandili nedeniyle mevlit

8-9 Nisan Tiyatro Hayret Ettim Hastanesi

10 Nisan Pazar Onur Gecesi