Millet Partisi İlçe Başkanı Mahmut Çil, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail ile normalleşme yolunda varılan anlaşmayı yorumladı.

HİÇ UTANMA YOK MU?

Mustafa Bozbey "31 Mart’ta 5 yıllık faaliyet raporu hakkında halk kararını  verdi" Mustafa Bozbey "31 Mart’ta 5 yıllık faaliyet raporu hakkında halk kararını verdi"

Çil; "Türkiye, ABD'den görmediği desteği İsrail ve Rusya'dan arama yoluna girmiş gözüküyor. Muhtemelen ABD bana gelme, git İsrail ile anlaş demiştir.

Tabiri caizse Türkiye denize düşüp yılanlara sarılmıştır. Başkalarının desteği ile iktidar olmanın acı sonucu mu desek...

Varılan mutabakatı zafer gibi göstermeye çalışanlarda hiç utanma yok mu acaba? Sayın Cumhurbaşkanı normalleşme için üç şart öne sürmüştü. Özür, tazminat, ablukanın kalkması... Şimdi hepsi sulandırıldı" dedi.

MİLLETİ KANDIRMASINLAR

"Özür dileme, dil ucuyla telefonla. Devlet teamüllerinde buna özür denmez" diyen Çil; "Mutabakatla Türkiye, Gazze'nin ablukasının kaldırılması talebinden vazgeçmiştir. Daha kötüsü ablukayı resmen kabullenmiş olmaktadır. Böylece Mavi Marmara'nın hedeflediği ablukayı kırma amacından vazgeçilmiş olmaktadır.

Çünkü Türkiye ve İsrail uluslararası platformlarda birbirlerine zarar verecek tarzda hareket etmemeyi taahhüt altına almışlardır. Böylece Gazze'ye verilecek uluslararası destek işi de bitmiş oluyor. Uluslararası yardım İsrail'in baştan beri istediği gibi İsrail'in Aşdot limanından yapılabilecek. Ablukanın kırılmasına sebep olabilecek başka bir liman kullanılamayacak. Anlaşmada tazminat ödenecek diye hiç bir madde yok.

Bu koca yalanla milleti kandırmasınlar. Üstelik ateş açan İsrail askerleri aleyhine açılmış olan davalardan vazgeçilecek. Bahse konu yardım sadece İnsani bir vakıf yardımıyla yapılabilecekmiş"

İSRAİL İNİSİYATİFİNDE BİR MUTABAKAT

"Şimdi düşünelim. Bu kimin zaferi? Kendimizi aldatmayalım. Bu tamamen İsrail inisiyatifinde bir mutabakattır. Sıkışan İsrail ekonomisinin canlanması projesi.

Türkiye'nin boyuna posuna göre, koca koca laflar etmesine hiç yakışmayan bu anlaşma tam bir fiyaskodur. Vebali imza atanların boynuna da, tarihimize kara bir sayfanın eklendiği üzüntüsü hep içimizde olacak" ifadelerine yer verdi.