CHP'nin kazandığı Pınarbaşı'na kayyım atandı CHP'nin kazandığı Pınarbaşı'na kayyım atandı
Demokrat Parti İlçe Başkanı Murat Balakuş, Özgecan Aslan cinayeti ile ilgili basın açıklaması yaptı.

AHLAKİ ÇÖKÜNTÜNÜN SORUMLUSU KİM"

Balakuş,

“Bu ülkeye neler oluyor diye hem kendime hem de teşkilatıma birkaç kere sordum. Emin olun amacımız böyle acılardan faydalanarak siyaset yapmak, birilerini eleştirmek değil. Bu sadece bir isyan, bir özeleştiri, sorumluluk bilgisini sorgulamak.

Bu vahim olay olduğundan beri inanın ben ve teşkilatım hezeyan içerisindeyiz. Bu olay bayramımız olan ve Genel Başkanımızın da katıldığı il kongremizi de etkiledi. Ben şunu belirtmek istiyorum; bu ahlak çöküntüsünün sebepleri nelerdir" Bizleri yönetenlerin, muhalefetin, bizlerin, tüm sorumluluk sahibi olanların bu işte rolü nelerdir"

Eğitimsizliğin tavan yaptığı, siyasetin bu kadar din, iman denilerek yozlaştırıldığı, dans ederek böyle bir vahim olayın protesto eden bir milletvekili, diğer tarafta yine vapura inen-binen kadınların eteğiyle uğraşan, nişanlı iki insanın el ele gezemez diye fetva veren, 6 yaşındaki kızla evlenilebilir diye açıklama yapan, annesinin diz üstünün görülmesinden erkek çocuğun tahrik olabileceğini söyleyen, afişteki ruj reklamından dahi rahatsız olan bu kepaze, bu köhne zihniyet…

Bu ülkede iktidar ve muhalefet görevini doğru yapıyor mu diye düşünmeden edemiyorum” dedi.

TEK CEVAP İDAM

“Bu ülke hunharca işlenen bu suçların tek cevabı idam olmalıdır” diyen Balakuş;

“Caydırıcılığı da, caydıracağı da budur. Ama bunun yanında bozulan sosyal yapıyı, eğitimsizliği konuşmuyor, eğitimsiz ailenin yetiştirdiği çocuk da eğitimsiz olunca hayvani dürtüler de, cinsel açlık da kendiliğinden ortaya çıkıyor.

Bu ülkede kadın cinayeti, gasp, darp, kapkaç, soygun, fuhuş, uyuşturucu bu kadar arttıysa asıl cezayı yobaz siyasetin, din ticaretinin, yolsuzluğun, rüşvetin, kayırmacılığın, ülkeyi bu duruma düşüren bu zihniyetin yarattığı ahlak çöküntüsüne sebep olan kafalar hak ediyor.

Ayrıca hukuk, adalet ve polis üzerine gerçekleştirilen ayrıştırma ve yozlaştırmanın bu tür olayların artmasında da büyük payı vardır. Bu ülkede hukuk guguk halini alırsa, yürütmenin başı yargıyı ve yasaları takmam derse hani Anadolu’da bir tabirimizi var ‘İmamın yaptığını cemaat misliyle yapar’ sözü aklımıza geliyor.

Bu zihniyetle, bu kafalarla bu ülke yönetilmeye devam ettiği sürece biz daha çok Özgecan’ımızı kaybetmeye devam ederiz. Biz DP İlçe Teşkilatı olarak acılı aileye sabrı cemil, Özgecan kardeşimize de rahmet diliyoruz” dedi.

SOYTARI TWİT ATIYOR, TÜRKİYE AYAĞA KALKIYOR

Balakuş, Bu tür suçlar için idam cezasının geri getirilmesi gerektiğini belirterek şöyle devam etti:

“Partimiz Haziran’da yapılacak seçimlerde iktidara gelirse veya hükümete ortak olursa ya da en azında mecliste olursa idamın geri getirilmesiyle ilgili öneri vereceklerini Genel Başkanımız söyledi. Bunun yanında sorunların çözümü olarak eğitim ve insanların aklını bu kadar yozlaştırmamak.

6 yaşındaki kızla evlenilebilir, annesinin diz üstünün görülmesinden erkek çocuğun tahrik olabileceğini söyleyen zihniyet bence bu olaylara da çanak tutar. Bir soytarı çıkıp, bir tweet atıyor ve Türkiye ayağa kalkıyor. Bu işleri de bu insanların cahillikten yaptığını düşünüyorum”