Demokrat Parti Bursa İl Başkanlığı öncülüğünde İnegöl İlçe Başkanlığı ev sahipliğinde düzenlenen yemek Celal İnegöl Köftecisi'nde gerçekleştirildi.

Yemek öncesi 27 Mayıs 1960'da gerçekleşen askeri darbe sonrasında yargılanan ve 17 Eylül 1961'de asılan Adnan Menderes ve arkadaşları için de dua edildi.

HÜZÜNLÜ BİR BAHAR GÜNÜ

Demokrat Parti İlçe Başkanı Murat Balakuş yaptığı konuşmada;

"Her ay Bursa İl Başkanlığımız öncülüğünde geleneksel olarak düzenlenen birlik ve dayanışma yemeğine İnegöl İlçe Teşkilatı olarak ev sahipliği yapıyoruz. Aynı zamanda da Demokrat Parti tarihi için kara bir gün olan 27 Mayıs gününü anmak istiyoruz.

Bugün yakın tarihimizin kara günlerinden olan, hedefleri büyük Türkiye olan üreten, gelişen, her yöne hizmet kervanı götüren, kısıtlı imkanlarla bu büyük milletin tarihi yürüyüşünün eşkıya hareketiyle sonlandırıldığı hüzünlü bir bahar günüdür 27 Mayıs... Türk siyasi tarihinin değil insanlık tarihinin kara lekesi olan bu gün bir siyasi anlayış hürriyetinden olurken koca bir millet ise demokrasiden olmuştur.

56 sene evvel bugün demokrasiyi işine gelmez bulanların milletin hakimiyetini kendi hakimiyetleri için engel sayanların işlediği cinayetlere tanık olduk. Ve bu ihanet hareketi ülkemizin zamanını, hayallerini ve maalesef Türkiye aşkı ile yanan bir Başvekilini, Bakanlarını çalmıştır"

RUHLARI ŞAD OLSUN

CHP'nin kazandığı Pınarbaşı'na kayyım atandı CHP'nin kazandığı Pınarbaşı'na kayyım atandı

"27 Mayıs'ın bizden kopardığı Başvekilimiz ve Bakanlarımız sonrasında onların aziz hatırası ve gayretleriyle hizmet etmiş abide şahsiyetleri anarak demokrat olduğunu iddia edenler icraatlarıyla aksini ispat etmektedirler.

Birkaç aylık mağduriyetlerinden destanlar yazanlar mağdurları değil zalimleri örnek almaktadırlar. İnanmadığınız halde ağzınızdan düşürmediğiniz demokrasi bir kimsenin değil herkesin olurudur. Gerçek dava 1 kişinin kurtuluşunu değil milletin kurtuluşunu dert edinir. Gerçek dava şahsi değil millidir.

Bu bakımdan ağza alacağımız isimler Menderes'ler, Zorlu'lar, Polatkan'lar değil Yassıada'da bu abide şahsiyetleri yalan dolanlarla yalanlayan, onların nezdinde milleti idama yollayanlardır.

Ömrünü bu vatan millet için, demokrasi ve hürriyet için düşünmeden vakfetmiş tüm kahramanlarımız başta merhum Cumhurbaşkanımız Celal Bayar, Başvekilimiz Ali Adnan Menderes, kıymetli bakanlarımız Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan, 9. Cumhurbaşkanımız, bilgin liderimiz Sayın Süleyman Demirel'in, tüm yakınlarımız ve lanet teröre şehit verdiğimiz yiğitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun" dedi.

ACI BİR YARA, KARA BİR LEKE

Demokrat Parti İl Başkanı Mehmet Hamaloğlu da şunları söyledi:

"56 sene önce demokrasi ve millet iradesi sudan sebeplerle darağacına gönderildi. 27 Mayıs 1960 ihtilali Türkiye için acı bir yara, kara bir lekedir.

Demokrasimizin şehitlerini saygı, minnet ve rahmetle anıyorum. Tarihte diktatörler, zalimler her zaman seçimle işbaşına gelirler fakat asla seçimle gitmezler. Geldikleri zaman saltanatlarının ve iktidarlarının sonsuza kadar süreceğini zannederler.

Bu her zaman böyle olmuştur, bundan sonra da böyle olacaktır, Türkiye'de de şuan böyledir. Seçimle gelenler gitmemek üzere gelmişler, sanki artık gitmeyecekler gibi tek adamlık yönetime başlamışlardır. Ama gidişleri yakındır.

Biz bundan sonra hep beraber, birlik içerisinde korkmadan, yılmadan, usanmadan karşı koyduğumuz müddetçe bunların üstesinden geleceğiz"

Yemekte Demokrat Parti'nin eski ilçe başkanları Cihat Şengün, Salim Kaplan ve Selim Sani de birer konuşma yaptılar.