KANİ AHMET ERBAY

1981 İnegöl, Tüfekçikonak Köyü doğumluyum. Evli ve 1 çocuk babasıyım. İlkokulu Bursa'da, Ortaokulu İnegöl İmam Hatip Lisesi'nde, liseyi de Süper Lise'de okudum. Üniversite eğitimimi İstanbul Üniversitesi İngilizce İktisat bölümünde tamamladım. Daha sonra İnegöl'e dönerek; Rendi Mobilya Dış Ticaret Bölümünde çalışmaya başladım. Allah kendisinden razı olsun Rahmetli Müeyyet Seyda'nın yanında ticaret ahlakı ve iş hayatı hakkında çok şey öğrendim.

Bir sene kadar çalıştıktan sonra aynı zamanda bacanağım olan Orhan Özbek'in 1999'da kurmuş olduğu Vatan Dekorasyon'a transfer oldum. 2005 Mayıs'ından itibaren İşletme Müdürü olarak bu şirkette görev yapmaktayım.

KURUMSAL BİR YAPIYA BÜRÜNDÜK

Vatan Dekorasyon Genel Müdürü Kani Ahmet Erbay, firmanın dünden bugüne hikayesini şu sözlerle paylaştı:

"Vatan Dekorasyon ilk başladığı yıllarda tutkallı kenar bantları üretimi yapmaktaydı. Bilfiil kendileri üreterek; melamin kağıdını yurtdışından getirerek; burada üretim yaparak tutkallı kenar bandı haline getirip 2003-2004 yılına kadar Türkiye genelinde ağırlıklı olarak suntacılara sıcak satış yapıldı.

İnegöl'de endüstriyel mobilyanın büyümesi, profesyonelleşme adına yapılan yatırımlar ve tüm ekibimizle birlikte daha kurumsal bir yapıya büründüğümüzü düşünüyoruz.

Suntalam mobilya üretiminde yaşanan büyüme ile İnegöl'de bir ivme yakaladık. En iyi hizmeti verebilmek adına 2 adet dilimleme makinesi ile yarı mamul aldığımız ürünleri mamul haline getirerek İnegöllü mobilyacıların hızlı üretim yapabilmesine katkı sağladık.

Daha sonra Türkiye'nin iyi kenar bantçılarından birinin 10 yıl süre ile üretici bayiliğini yaptık. Fabrikanın ürettiği kenar bandının %10'unu İnegöl odaklı olarak Türkiye'nin geneline dağıtır hale gelmiştik"

PORTAKAL KENAR BANTLARI

Güncel Altın Fiyatları! 20 Nisan Altın Ne Kadar? Güncel Altın Fiyatları! 20 Nisan Altın Ne Kadar?

"2012 yılından itibaren yine Türkiye'de hatırı sayılır bir değeri olan Portakal Kenar Bantları ile çalışıyoruz.

Portakal PVC'nin de üretici bayisiyiz. Beraberce sürekli ARGE ve yenilik içerisinde olan mobilya sanayimizin hızına hız katmaya çalışıyoruz.

Ürün gamı anlamında kenar bandı olarak başladığımız ticari hayatımız şu anda MDF mobilya profilleri, ambalaj anlamında strafor, yüzey uygulaması için laminant, kenar bantlama tutkalları, yurtdışından ithal ettiğimiz suntalam ve Mdf gibi ürünlerle portföyü genişlettik"

ADETA BİR OKUL GİBİ

"Yapısal olarak 2004'ten sonra atılım içerisine girdik. 300 m2 kadar bir üretim alanımız vardı. 2007 yılında Ankara Caddesi üzerindeki yaklaşık 1000 m2 olan yerimize taşındık. 2010 yılında da 6 bin m2 olan şu anki binamıza taşındık.

Şu an İnegöl'de dilimleme anlamında 4 makinemiz var; hem renk hem kalınlık hem de genişlik anlamında en çeşitli ürün gamına sahip firmayız.

20 personelimizle beraber sürekli daha iyisi için çalışıyoruz. Vatan Dekorasyon kendi alanında adeta bir okul gibidir.

Şu an sektörde faaliyet gösteren firmaların bazılarında firma sahibi, bazılarında müdür, bazılarında ise makine operatörü, pazarlama gibi onlarca arkadaşla piyasanın büyümesine dolaylı katkımız bulunmaktadır"

ÇÖZSE ÇÖZSE VATAN ÇÖZER

"İnegöl'de çok değerli müşterilerimizle çalışıyoruz" diyen Erbay;

"En iyilerle çalışıyoruz. Hepsi birbirinden kıymetli müşterilerimize en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz. Tedarikçiden ziyade çözüm ortağıyız.

Bu da bizi mutlu ediyor. En çok duymayı sevdiğim söz müşterilerimizin çözülmesi gereken bir ürün olduğunda "çözse çözse bunu Vatan çözer dedik ve geldik' demeleridir"

DÜNYA DEVLERİ İLE ÇALIŞIYORUZ

"Şu an Türkiye'nin kendi alanında en iyi firmalarıyla çalışıyoruz. Kenar bandında Portakal PVC; Suntalam'da Egger; tutkalda Organik Kimya; ayrıca Arkopa MDF profil ve panelin bayisiyiz.

Kayseri menşeli sayılı üreticilerinden biri olup İnegöl'e çok fazla emekleri geçtiğini düşünüyorum. Laminantta dünya devi Türk firması Gentaş ile çalışıyoruz. Koli bandında Elba, straforda da Genpor ile çalışıyoruz"