1 MAYIS'TA AÇILMIŞTI

Turgut Altınok'tan İstifa Açıklaması: 'Ben Değil, Yavaş İstifa Etmeli Turgut Altınok'tan İstifa Açıklaması: 'Ben Değil, Yavaş İstifa Etmeli

İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Ahmet Taştan, 1 Mayıs kutlamalarında marjinal gruplar tarafından açılan 'İmam Hatipler Kapatılsın' pankartlarını eleştirdi.

İŞÇİ BAYRAMIYLA ALAKASI NE?

Taştan; "1 Mayıs İşçi Bayramı münasebetiyle düzenlenen etkinlikler ülkemizde son yılların en huzurlu işçi bayramı olarak kutlandı" haberlerini duyduk ancak bazı marjinal grupların ellerinde taşıdıkları pankartlar İmam Hatip Liselilerin ciğerini yakmıştır. Bu sebeple İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği olarak bu ifadeler taşıyanları şiddetle kınıyor ve kötü emellerinin başlarına geçmesini diliyorum. İmam Hatip mezunu bir cumhurbaşkanı tarafından yönetilen bu ülkede "savaş çığlığına" benzer bir ifadeyle "İmam Hatipleri Kapatacağız" ifadesinin "İşçi Bayramıyla" ne ilgisi olduğunu anlamadık. Açıkçası bu zihniyet neferlerinin hangi davranışı hangi mantıkla açıklanabilir ki. Her zaman kendisiyle ters düşen bu insanlar, savundukları fikirlerin altında ezilip kalıyorlar. Aynaya bakıp konuşsalar, ağzından çıkanı kulağı duyunca gözleri fal taşı gibi açılır" dedi.

MİLLETİN BAŞINA BELA OLDULAR

"Bu zihniyetin, baskı ve diktatör ya da aldatma olmadan bu topraklar üzerinde, bu milletin bağrında yankısı olmayacaktır" diyen Taştan; "Zira kendi kıt imkanlarıyla, dişinden tırnağından ayırdıkları ile yokluk zamanlarında milletin okulu olan İmam Hatip Liseleri inşa eden bu millet, bundan gayri onlara, din düşmanlarına, yol vermeyecektir. İmam Hatiplerin kapatılması için 28 Şubat darbesi yapıp "bin yıl sürecektir" dedikleri darbe, yerle bir oldu. Eseri kalmadığı gibi darbeyi yapanların da hesaba çekildiği dönemler geldi. Şimdi 1 Mayısı bahane edip "İmam Hatipler Kapatılsın" pankartını açanlar, bu devletin, bu milletin başına bela olmuşlardır. Müslüman Türk milleti, dini olan İslam'a sahip çıktı ve evlatlarının dinini, kitabını bilen inançlı nesiller olmasını istedi. Bu sebeple açtı bu okulları"

HER KÖŞEDE AÇILMALI

"Bu pankartı taşıyan zavallı ellerin, yarın hakikatin bayrağını taşımasını dileriz ancak böyle olmayacaksa İmam Hatiplere uzanan bu hain eller kurusun isteriz. Kervanımız yürümeli, her kentin her köşesinde İmam Hatipler açılmalı. Bu tutum toplumdan bir kesime karşı olma hali değildir. İmam Hatipte okuyan çocuklarımız Kur'an öğreniyorlar, Peygamberlerini (sav) tanıyorlar da kötü mü oluyor. İmanlı ve ahlaklı nesillere sadece ülkemizin değil, dünyanın ihtiyacı vardır." ifadelerini kullandı.