Türkiye, meyve üretiminde dünyada 4'üncü sırada Türkiye, meyve üretiminde dünyada 4'üncü sırada
17 FİRMA İNEGÖL’DEN

Türkiye’nin mobilya başkenti olma yolunda hızla ilerleyen İnegöl, bu hedefe adım adım yaklaşıyor.

İnegöl’den yapılan mobilya ihracatı her yıl artarken 18 -22 Mart 2015 tarihleri arasında Çin’in Fuar ve Ticaret Merkezi Guangzho’da bu yıl 35. kez düzenlenen CIFF 2015 -Uluslararası Çin Mobilya Fuarı’na Türkiye’den 28 firma katılırken bu firmalardan 17’sinin İnegöl firması olması dikkat çekti.

FUARDA İNEGÖL DAMGASI

Öte yandan İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) tarafından yapılan bir organizasyonla CIFF 2015 Fuarı’nı İnegöl’den 31 mobilyacı ziyaret etti. KOSGEB destekli fuar gezisine İnegöl Mobilyacılar Odası üyeleri de katıldılar.

CIFF 2015’te stant açan İnegöllü mobilyacıların ürünleri büyük ilgi görürken, İTSO Başkanı Metin Anıl, fuar dönüşü yaptığı açıklamada İnegöl’ün lokomotif sektörü olan mobilyanın her geçen gün daha da büyüdüğünü söyledi.

MOBİLYA İHRACATI ARTIYOR

Başkan Anıl, İnegöl’den yapılan mobilya ihracatının her yıl düzenli olarak arttığını belirterek sektörün daha da gelişmesi için oda olarak destek vermeye devam edeceklerini belirtti.

Anıl, İnegöl mobilyasının başta Çin olmak üzere, dünya ülkelerine ihracat yapmak için büyük bir çaba harcadığına dikkat çekti. Metin Anıl, CIFF 2015’e Asya ve Afrika ülkelerinden yoğun ithalatçıların gittiğini, dolayısıyla uzak ülkelerdeki ithalatçılarla en doğru temasın bu fuarda kurulduğunu da belirterek,

“Fuara katılan yabancılarda İnegöl mobilyası algısı oluşmuş durumda. Bu durum, İnegöl’den yapılan mobilya ihracatını olumlu etkiliyor. Bu yıl CIFF 2014’te İnegöllü mobilya firmalarımız fuarın yıldızları arasına girmeyi başardılar. Kendilerini tebrik ediyorum” dedi.


İTSO Başkanı Metin Anıl, CIFF 2015 Fuarına İnegöllü mobilya firmalarının katılması konusunda teşvik eden Türkiye İhracatçılar Meclisi Yönetim Kurulu Üyesi (TİM) Ahmet Güleç’e de teşekkür etti.

Başkan Anıl, fuar gezi programında Çin’in önemli mobilya merkezlerinden olan Foshan kentinde incelemeler yaptıklarını ve Ifem mobilya alış veriş merkezindeki mağazaları da gezdiklerini belirtti.

HEDEF MOBİLYA BAŞKENTİ OLMAK

İnegöl’ün önünde Türkiye’nin mobilya başkenti olma hedefi bulunduğunun altını çizen İTSO Başkanı Metin Anıl, bu hedefe ulaşmak için odalarının her türlü katkıyı yaptığını vurguladı. Başkan Anıl,

“Mobilya sektörünün katma değeri çok yüksek olduğu için İTSO olarak bu sektöre büyük önem veriyoruz. İnegöl’de yapılan mobilya fuarlarını düzenleyen şirkete odamız ortaktır.

Bunun yanı üyelerimizi İstanbul’da yapılan uluslararası mobilya fuarına katılmaları yönünde destekliyoruz. İtalya’nın Milano kentinde yapılan mobilya fuarı için özel uçak kaldırıp üyelerimizi bu fuara götürüyoruz. Sektöre desteğimiz artarak sürecek” diye konuştu.

İTSO tarafından düzenlenen Fuar gezisine İTSO Başkanı Metin Anıl’ın yanı sıra KOSGEB Müdürü Ahmet Akdağ, İTSO Başkan Yardımcısı Mustafa Kaynakçı ve Genel Sekreter Mustafa Şentürk de katıldılar.