Büyükşehir yasasıyla birlikte kırsal mahallelerde de söz sahibi olan İnegöl Belediyesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle bu alanda hizmet seferberliğini sürdürüyor.

İnegöl'ün 'kırmızı altını' olarak ifade edilen çilekte üretim sezonunun başlamasıyla birlikte, bugün Kurşunlu Mahallesinde 115 çiftçiye 460 bin çilek fidesi dağıtıldı. Ücretsiz olarak yapılan dağıtımlarda, 11 çiftçiye de toplamda 440 kilogram karabuğday tohumu dağıtıldı.

DAĞITIMLAR KURŞUNLU ÜTM'DE YAPILDI

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından dağıtılan çilek fideleri ile karabuğday tohumlarının dağıtımı, Kurşunlu Mahallesi'nde geçtiğimiz yıl İnegöl Belediyesi tarafından yapılarak hizmete giren Ürün Toplama Merkezinde gerçekleştirildi.

Dağıtım törenine; İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Mustafa Ersan, Bursa Büyükşehir Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Yetişkan Keskin, İnegöl Çiftçi Malları Koruma Meclisi Başkanı Fahrettin Erdoğan ile AK Parti Kurşunlu Mahalle Başkanı katıldı.

İNEGÖL TARIMINI ŞAHLANDIRACAK YATIRIMLAR

Çilek üretiminin merkezi konumundaki Kurşunlu Mahallesi ile civar kırsal mahallelerden vatandaşlara yapılan dağıtımlarda, fideler daha önce isimleri alınarak belirlenen çiftçilere takdim edildi.

Burada bir açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, sanayi şehri unvanının yanında tarım potansiyeliyle de öne çıkan İnegöl'de kırsal kalkınmayı hedefleyen çalışmaların aralıksız sürdüğünü söyledi.

Yiğit, "İnegöl Belediyesi olarak 2014 yılında uygulamaya geçen Büyükşehir yasasıyla birlikte kırsal mahallelerimize de hizmet götürmeye başladık. Geride kalan 4 yılda birçok kırsal mahallemiz bu hizmetlerden faydalanarak yüksek standartlara kavuştu. Yatırımlarımız sadece fiziki yatırımlarla da sınırlı kalmadı.

Çiftçi eğitim seminerlerinden bölgelerin üretim potansiyeline göre farklı fidan ve makine ekipman dağıtımları gibi birçok desteği sağlamaya gayret ediyoruz. İnşallah bu çabalar sonucunda İnegöl tarımı şahlanacak" dedi.

460 BİN ÇİLEK FİDESİ

Başkan Yiğit, bugün de Kurşunlu bölgesinde çilek fidesi ve karabuğday tohumu dağıtımları için bir araya geldiklerini ifade ederek; "AK Parti İlçe Başkanımız ve parti yöneticilerimizle birlikte Bursa Büyükşehir Belediyemizin sağladığı bu imkanı çiftçilerimizle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Bildiğiniz gibi çilek Kurşunlu ve civar bölgelerde üretimi yüksek olan, kalitesi de tartışılmayacak seviyede olan bir ürün. Bugün burada 115 çiftçimize Büyükşehir Belediyemiz tarafından kişi başı 4 bin adet olmak üzere toplamda 460 bin çilek fidesi dağıtıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş'a da sağladığı katkıdan dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Sırrı Süreyya Önder Meclis’te rahatsızlandı Sırrı Süreyya Önder Meclis’te rahatsızlandı

ALIM GARANTİLİ KARABUĞDAY

Çilek fidelerinin yanı sıra 11 çiftçiye 40'ar kilogramdan olmak üzere toplamda 440 kilogram karabuğday tohumu dağıtıldığını da hatırlatan Yiğit,

"Yine Büyükşehir Belediyemiz tarafından burada 11 çiftçimize karabuğday tohumu dağıtılıyor. Toplamda 8 dekar alanda ekimi yapılacak olan karabuğdayların alımıyla ilgili de BESAŞ garanti veriyor çiftçimize. İnşallah bereketli bir yaz sezonu geçiririz temennisi ile tüm çiftçilerimize hayırlı ve bereketli işler diliyorum" açıklamalarında bulundu.