MEYVE AĞAÇLARINDA BUDAMA ANLATILDI

İnegöl Belediyesi, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da kış sezonunu çiftçileri eğiterek geçirmeye devam ediyor. İlçe Tarım Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde gerçekleştirilen ve Aralık ayında startı verilen Çiftçi Eğitim Seminerleri, Hocaköy Mahallesi ile devam etti.

Kış aylarını değerlendirmek, çiftçiye devlet gücünün yanlarında olduğunu göstermek, üretilen ürünün verim ve kalitesinin artmasına katkıda bulunmak amacıyla gerçekleştirilen Çiftçi Eğitim Seminerleri kapsamında dün akşam Hocaköy Mahallesinde 'Meyve ağaçlarında budama ve bitki zararlıları ile mücadele' kursu düzenlendi. Kursa mahalle sakinlerinin ilgisi yoğun oldu. Eğitime Belediye Başkanı Alper Taban'da katılarak burada vatandaşlarla bir araya geldi.

TBMM 552 personel alacak TBMM 552 personel alacak

ÖNCELİĞİMİZ EN GÜZEL HİZMETİ GÖTÜRMEK

Ziraat mühendislerinin verdiği eğitim öncesi bir selamlama konuşması yapan Başkan Taban, 14 aydır İnegöl Belediye Başkanı olarak görev yaptığını ifade etti. Taban, "Bu zaman içerisinde de açıkçası alt yapıdan üst yapıya, gerek köylerimiz gerekse de geçmişteki beldelerimizle ilgili, İnegöl'deki merkez mahallelerimizle beraber toplam 116 mahallemizde alt yapı ve üst yapı, diğer faaliyetlerimizle alakalı çalışmaları yürütmeye gayret ediyoruz. Ben Belediye Başkan Yardımcısı olarak görev yaparken yaşanan değişiklik neticesinde Belediye Başkanı olarak görev almış olduk. Tabi önceliğimiz mutlaka hizmet üretmek, vatandaşlarımıza en güzel hizmeti götürmek. Bunun öncesinde ekibimle ve teşkilatımızla beraber sizlere mahcup olmamak adına da gerçekten arka planda ciddi bir mücadele veriyoruz. Ancak büyük bir İnegöl var. 1065 kilometrekarelik yüzölçümüne sahibiz. Köyünden beldesine, mahallelerine bütün sorun ve problemlerinin bir şekilde İnegöl Belediyesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve merkezi hükümetimizin destekleriyle üzerinden gelmeye çalışıyoruz" dedi.

BİLGİLERİ TAZELEMEDE FAYDA VAR

Her alanda kendini yenilemenin, bilgileri tazelemenin önemli olduğuna dikkat çekerek konuşmasını sürdüren Taban; "Oluşturduğumuz kırsal kalkınma Müdürlüğü sayesinde muhtarlarımızla direk hem müdürlüğümüz hem de Başkan Yardımcılarımız aracılığıyla mahallemizin sorun ve problemlerini hızlı şekilde anlatmalarını sağladık. Ardından da yapılması gereken işler nelerse bunları da plan ve programa katmaya çalıştık. Kış dönemlerinde de mahallelerimizde özellikle tarımla ilgili bilgilendirmeler yapıyoruz. Hocaköy Mahallemizde de meyvecilikle ilgili bilgilendirme, tazelenme, yenilenme, kendimizi geliştirme adına eğitimlerimiz sürüyor. Geçen yıl da farklı mahallelerimizde benzer eğitimleri vermeye çalıştık. Muhakkak suretle buradaki herkes en iyi çiftçi, en iyi meyvecidir. Ancak bilgileri tazelemede fayda olduğunu düşünüyoruz. Bazen en doğru olduğunu bildiğimiz konularda uygulamada daha iyi verim alınan yöntemler olduğunu görüyoruz. Özellikle meyvecilik hususunda bu konuda ehil olmak bizlere hem daha kaliteli ürün hem de beraberinde bu üründen daha iyi gelir sağlayacaktır" diye konuştu.

SAMİMİYETLE ÇALIŞIYORUZ

Taban, iyi niyetle çalışmaya devam ettiklerini de kaydederek şöyle devam etti: "Mutlaka eksiklerimiz de vardır. Ancak şunu da unutmayın; iyi niyetle, samimiyetle özveriyle, gayretle bizlere ulaşan bilgiler üzerinden ne yapabiliriz, nasıl çözeriz konusunda çalışıyoruz. Burada bizlerden çok daha tecrübeli ağabeylerimiz olduğunu görüyoruz, biliyoruz. Ancak dünyada artık öyle gelişmeler yaşanıyor ki toprağın olmadığı yerde ürün yetiştirebiliyorlar. Güneş, su olmadan farklı farklı ortamlarda ürün yetiştiriyorlar. Dolayısıyla bu gelişmeleri neden takip etmeyelim, bilmeyelim. Doğruyu öğrenmek adına da bu tür faaliyetlerin önemli olduğunu düşünüyorum."

Konuşma sonrası ziraat mühendislerinin 'Meyve ağaçlarında budama ve bitki zararlıları ile mücadele' konusundaki sunumları ve anlatımlarıyla eğitim devam etti.