Seçimi CHP Kazandı, Mazbata AKP'ye Verildi Seçimi CHP Kazandı, Mazbata AKP'ye Verildi
Parti önünde yapılan basın açıklamasında konuşan Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Koray Kılıç;

“24 Ocak 1993’te Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Türk ulusunun iç ve dış düşmanlarının ortak girişimiyle hunharca katledilişinin 22.yıl dönümünde bir gün bile gerçeği söylemekten vazgeçmeyen cesur halkın gazetecisi Uğur Mumcu’yu sevgi, saygı ve rahmetle anıyoruz” dedi.

NİÇİN ÖLDÜRÜLDÜĞÜNÜ BİLİYORUZ

Kılıç şöyle devam etti:

“Cinayetler, hukuksuzluklar ve yolsuzlukların karşısında tüm CHP örgütleri olarak her zaman peşinde olacağız. Biz, Uğur Mumcu’nun niçin öldürüldüğünü çok iyi biliyoruz. Önemli olan bu bilincin toplum tarafından sahiplenilmesi ve paylaşılmasıdır. Yani bugün önümüze bir isim koymasalar da çete koymasalar da Mumcu’nun, temsil ettiği değerlere karşı bir tertibin kurbanı olduğunu bilmeliyiz. Kim yaptıysa yaptı, onu temsil ettiği temel ilkeler için ortadan kaldırmak istediler. Neydi o temel ilkeler" Türkiye’nin ulusal bütünlüğü, laik, demokratik cumhuriyet, inançların siyasi amaçlarla istismar edilmemesi, terörün, ticaret, din ve siyaset bağlantılarının ortaya çıkartılması, bu konudaki gerçeklerin yılmadan cesaretle kararlılıkla topluma anlatılması. Bu anlayışa tahammül edemediler. Bu anlayışı göze alamadılar. Onların temsil ettiği anlayışı çok ciddi tehdit ettiğini gördüler. Bunun için ortadan kaldırdılar”

SUSMAYACAĞIZ

Laik demokratik bir Türkiye için büyük bedeller ödendiğini ifade eden Kılıç “Muammer Aksoy, Gaffar Okkan, Bahriye Üçok, Ahmet Taner Kışlalı, Necip Hablemitoğlu, Abdi İpekçi, Çetin Emeç gibi adını sayamadığımız nice aydınlarımız aydınlık bir gelecek için Gazi Mustafa Kemal’in çizdiği yolda hiçbir güçten korkmadan ilerlerken katledilmişlerdir. Bağımsız, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti için büyük bedeller ödeyen aydınlarımız ve daha niceleri susturulamadı. Susturulamayacak. Bizler de canını, demokratik ve çağdaş bir Türkiye özleminde sonlandıran bu cesur insanların açtığı yolda yürümeye devam edeceğiz. Söylediklerinin canı pahasına arkasında duranlar, belki size layık olamadık. Fakat şunu da bilmenizi isteriz her şeye rağmen tam bağımsız, laik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti İçin Bizlerde Ölüme Hazırız‘’...Mezar taşı gibi dimdik, mezar toprağı gibi taptaze uzattık boynumuzu yağlı kementlere, korkmadan öldük ey halkım, Unutma Bizi..diyen o yüce gönüllü insanı unutturmayacağımızı bir kez daha hatırlatıp sonsuz saygılarımızı sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Yapılan basın açıklamasına CHP ilçe başkanı Engin Başer, CHP ilçe yönetimi ve CHP Bursa milletvekili aday adayı Turhan Neşe de katıldı.