Alınan bilgilere göre; Bursa İl Jandarma Komutanlığı ile İnegöl İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, kendilerini 'asker, polis ve savcı' gibi tanıtarak telefonla aradıkları kişileri, çeşitli bahanelerle tehdit edip, para, ziynet eşyası, döviz ve taşınmaz mallarını alarak dolandıran suç örgütüne yönelik araştırma başlattı.

Yaklaşık 3 aylık inceleme sonucunda Türkiye genelinde birçok vatandaşı dolandırdığı tespit edilen örgütün Şanlıurfa merkezli çalıştığını tespit eden jandarma ekipleri, örgüt üyesi oldukları belirlenen 30 şüpheliyi yakalamak için harekete geçti.

TUTUKLU 14'E YÜKSELDİ

Operasyon için düğmeye basan ekipler, suç örgütüne yönelik Bursa, Şanlıurfa, Gaziantep, Tokat ve Sakarya illerinde eş zamanlı operasyon yapıldı. Operasyonda, gözaltına alınan 16 şüpheliden 9'u jandarmadaki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken; Şanlıurfa'da gözaltına alınan 7 şüpheli İnegöl'e getirildi.

6 ŞÜPHELİ ARANIYOR

İnegöl'e getirilen şüpheliler, A.Ö. (27), İ.C. (34), S.A. (20), M.B. (39), H.T. (39), S.S. (28) ve İ.A. (30) jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

7 şüpheliden 5'i çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken; S.A ve S.S adli kontrol ve yurtdışı çıkış yasağı getirilerek serbest bırakıldı. Çete üyesi 6 şüphelinin de yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

750 BİN TL VURGUN

Bu arada suç örgütünün insanların zaafları ve korkularını kullanmakta ustalaşan dolandırıcıların büyük bir gizlilik ve hiyerarşik yapı şeklinde faaliyet gösterdiği ifade edilirken; şüphelilerin 24 dolandırıcılık suçu işledikleri ve vatandaşları 750 bin TL dolandırdıkları bildirildi.