Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı 15 Temmuz'dan bu yana meydanları terk etmeyen İnegöllüler, vatan nöbetini sürdürüyor.

İnegöl Belediyesi önünde toplanan binlerce İnegöllü, milli iradeye en güzel şekilde sahip çıkarken, nöbetin 13. gününde de meydanı doldurdu.

İnegöl Belediyesi önünde gerçekleştirilen darbe nöbetinde, ses sanatçısı Orhan Çakmak vatandaşlarla buluştu.

"MEYDANLARI TERK ETMİYORUZ"

İstiklal Marşının ardından okunan Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda nöbet tutan vatandaşlarla elleriyle bayrak dağıtan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, milletin 15 Temmuz akşamından beri meydanlarda olduğunu ifade ederek, demokrasi nöbetinde 13. günün olduğunu, milletin bu işe sahip çıktığını söyledi.

Başkan Aktaş,

Magnum dondurmaları neden toplatıyor? Magnum dondurmaları neden toplatıyor?

"İnegöl nöbetine devam ediyor. Genciyle yaşlısıyla meydanları terk etmiyoruz. Birlikte çok güzeliz. Biriz tek yüreğiz. Meydanlar milletin. İnegöl Çanakkale ruhuyla meydanlarda" dedi.

"TANKLARIN ÖNÜNÜ KESTİK"

Başkan Aktaş'ın ardından ses sanatçısı Orhan Çakmak, meydanı dolduran İnegöllüler için sahne aldı. Bayrak sevgisini anlatan şarkıları seslendiren Çakmak'a sanatçıya vatandaşlar hep bir ağızdan eşlik etti.

Darbe girişimine karşı verilen tepkinin dünyaya demokrasi adına önemli mesajlar verdiğini ifade eden Çakmak, darbe gecesi yaşadıklarını İnegöllülerle paylaşarak, darbeci askerlerin kullandığı tankların önünü kestiklerini aktardı. Çakmak ayrıca darbe girişimi için yazdığı eseri de okudu.

Dua edilmesiyle devam eden demokrasi nöbeti gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdü.