İnegöl Belediyesi, vatandaşlara tarih bilinci ve tarih şuurunu verebilmek adına bu yıl kültür gezilerini 'Tarihe Yolculuk' olarak tek rota ile Çanakkale'ye gerçekleştiriyor. 7 yıldır düzenlediği kültür gezilerini 8'inci yılında 'Haydi İnegöl Ecdat Seni Bekliyor' sloganıyla hayata geçiren İnegöl Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103'üncü yıl dönümünde ilk kafileyi yolcu etti.

90 KİŞİLİK KAFİLEYİ BAŞKAN TABAN UĞURLADI

Yaş sınırı 45'ten 18'e indirilerek her vatandaşın Çanakkale'yi görmesi hedeflenen tarihe yolculuğun ilk grubu, 2 otobüs ile 90 kişilik kafileyle Pazar gecesi 24.00'da İnegöl Belediyesi önünden yola çıktı. İlk kafileyi uğurlamaya Belediye Başkanı Alper Taban ve AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan'da geldi.

ZAFERİN YIL DÖNÜMÜNDE YOLA ÇIKTILAR

Hareket öncesi otobüste vatandaşlara hitaben bir konuşma yapan Belediye Başkanı Alper Taban,

"Bu yıl arkadaşlarımız sordular, nereye götürelim vatandaşlarımızı diye. Ankara, Çanakkale, Bursa gibi alternatif şehirler saydılar. Sadece Çanakkale'ye götürülmesini istedim.

Tarihe yolculuk yapalım, tarihimizi daha iyi öğrenmek adına özellikle gitmemiş olanlar varsa onları götürelim istedik. Yaş sınırını da 18'e indirerek gençlerimizi de bu gezilere dahil etmek istedik. Geçmişte biraz daha 45 yaş üstü gibi düşünüldü ama yaşı aşağıya indirmemiz lazım dedik.

Gençlerimiz de gidip oraları görsün istiyoruz. Başlangıç tarihi olarak da özellikle 18 Mart gecesini tercih ettik. 18 Mart'ta biliyorsunuz orada törenler yapılıyor. Anlamlı olsun diye bu tarihi seçtik. Projemiz aslında 1915 kişiyle, 1915 hatimle tarihe yolculuk olarak başladı. Ama sayı 3 binleri buldu. Hiç önemli değil. Herkesi götüreceğiz" dedi.

Ege Denizi'nde 5 Bin Yıllık Kalıntılar Bulundu Ege Denizi'nde 5 Bin Yıllık Kalıntılar Bulundu

ÇANAKKALE'YE 65 SEFER YAPILACAK

Geziler tamamlanana kadar yaklaşık 65 sefer yapılacağını kaydeden Başkan Taban,

"Bu akşam 2 aracımız gidiyor. Bazı akşamlar 1, bazı akşamlar 2 aracımız gidecek. Arkadaşlarımız gerekli hazırlıkları yaptılar. Sizin oraya rahat bir şekilde ulaşmanız ve geriye dönmeniz, rehber hizmetinin verilmesi, mola verilecek noktalar hepsi hazırlandı. İnşallah keyifli bir yolculuk yapacağınızı umut ediyorum. Hepinize hayırlı yolculuklar diliyorum" açıklamalarında bulundu.

Konuşmanın ardından Başkan Taban ve AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan, gezilerin ilk kafilesini yolcu etti. Grup, Pazartesi sabahı Çanakkale'ye ulaştı. Gün boyu bölgeyi gezecek kafile, Pazartesi gecesi İnegöl'e dönecek.