Rasim Ozan Kütahyalı'dan Çarpıcı İddia: İmamoğlu Seçilirse Kayyum Tehdidi Var Rasim Ozan Kütahyalı'dan Çarpıcı İddia: İmamoğlu Seçilirse Kayyum Tehdidi Var

Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, Fen İşleri Müdürü Sabri Şen ile birlikte Fatih Mahallesi’nde yeni açılan yollarda basın açıklaması yaptı.

Kansu; “Geçtiğimiz günlerde önce Mobilya Sanayisinde, sonrasında ise Hocaköy Mahallemizde çamurlu yollarla ilgili haberler basında yer almıştı. Bilindiği üzere İnegöl’ümüz çok hızlı büyüyen bir şehir. Bundan dolayıdır ki birçok bölgede her an yeni yapılaşmalar devam etmektedir. Belediyemiz tarafından yapılaşmanın devam ettiği ve yeni başladığı bölgelerde yağış sonrası doğal olarak çamur oluşmaktadır. Oluşan çamur Belediye ekiplerimizce temizlenmektedir” dedi.

ÇAMURA MÜDAHALE EDİLMEKTEDİR
“Söz konusu bölgelerde yapılaşma tamamlanmadığından zemin kaplaması yapılamamaktadır” diyen Kansu; “Böyle olunca ham yol şeklinde olan yollar yağmurunda etkisiyle çamur olmaktadır. Yağışlar devam ederken ve yağışlardan sonra belediyemiz fen işleri müdürlüğü ekiplerince çamura müdahale edilmektedir. Oluşan çamur sıyrılıp mıcır dökülmekte ve vatandaşlarımızın mağduriyetleri giderilmeye çalışılmaktadır. Ancak İnegöl’ümüz çok hızlı büyüyen bir şehir ve bu hızlı büyümeye paralel olarak asfalt olmayan sokaklarımız haliyle bulunmaktadır. Bütün sokaklara aynı anda müdahale edilemeyeceğinden dolayı zaman zaman bazı mağduriyetler yaşanmaktadır” ifadelerini kullandı.

SU ÇALIŞMALARI NEDENİYLE MÜDAHALE ETMEDİK
Hocaköy’deki durumla ilgili bilgilendirme yapan Kansu; “Hocaköy mahallemizdeki söz konusu çamurlu yolun tarla sınırları içerisinde olduğu ve köylü tarafından traktörlerle tarlada çalıştıktan sonra yine bu yolu kullandıkları yolun üzerindeki çamurlaşmanın bundan kaynakladığı tespit edilmiştir. Hocaköy mahalle muhtarımızdan alınan bilgiye göre şu anda da Bursa Büyükşehir BUSKİ ekiplerinin bu alanda içme suyu ile alakalı çalışmaları olduğundan dolayı şu anda herhangi bir müdahale yapılmamasını tarafımıza iletmişlerdir. 116 mahallemize doğu, batı ve merkez şantiyelerimizle aralıksız hizmet vermeye devam ediyoruz”

“Kış aylarında vatandaşlarımızın yağmur ve çamurdan etkilenmemesi için, İnegöl Belediyesi olarak birçok yerde çamurla mücadele ve bu kapsamda mıcır dökme çalışmalarımızın rutin olarak devam etmekte olduğunu belirterek, saygılar sunuyorum” diyerek açıklamasını sonlandırdı.