Ramazan ayında eşler arasında sınır nedir? Oruçlu karı koca nelere dikkat etmeli? Ramazan ayında eşler arasında sınır nedir? Oruçlu karı koca nelere dikkat etmeli?

Makamında basın toplantısı düzenleyen İlçe Müftüsü Kazım Güzel, "İlçemiz Sani Konukoğlu Camisinin mihrabında güya haçı andıran bir görüntü var imajı oluşturulmuş. Böyle bir şey olmamasına rağmen bazı vatandaşlarımızın farklı algılamalara neden olacak bu anlayışı ortadan kaldırma adına biz orada bir çalışma gerçekleştirdik. Bu düşüncenin ve yanlış algının ortadan kalkması ve vatandaşlarımızın yaptığı ibadetlerde şüphe ve endişe duymaması, gönül huzuruyla ibadetlerini gerçekleştirmesi adına 2018 yılı Nisan atında gerekli tadilat yapıldı. 65 bin TL'ye ağaçtan oyma işlemecilikle muhteşem bir mihrap yapıldı. Her türlü algıyı ve yanlış anlamayı ortadan kaldıracak yeni bir çalışmayla güzellik ortaya çıkartıldı. Ancak buna rağmen sosyal medyada ve internet ortamında eski şeyleri gündeme taşımakta ısrar ediyorlar. Sosyal medya ve internet üzerinde paylaşılan fotoğraflar geçmişe yöneliktir." dedi.

BÖYLE BİR CAMİ ARTIK YOK

Aynı algı operasyonunun Muratbey Mahallesindeki camiyle alakalı yürütüldüğünü aktaran Güzel, "Bununla birlikte Muratbey Mahallemizdeki camiyle ilgili yanlış algı operasyonu. Muratbey Mahallesinde bulunan ve 2000'li yılların başında heyelan nedeniyle yerinden yaklaşık 50 metre kayan cami kullanıma kapatılmıştı. Kapısı ve penceresi olmamasına rağmen genel yapısı bozulmayan ve içindeki yazıları hala bünyesinde barındıran cami mahallede sorumsuz hayvan besiciliği yapan bir vatandaşın samanlığının yıkılması nedeniyle samanlarını koyduğu bilgisi alınınca dönemin İlçe Müftüsü tarafından yerine gidilerek boşalttırılmıştır. 2018 yılı itibariyle cami belediye başkanlığımızca yıkılarak enkazı kaldırılmıştır. Eski caminin heyelan nedeniyle işlevinin kaybetmesinin hemen akabinde yeni cami yapılıp ibadete açılmıştır. Halkımızın cami ihtiyacı anında karşılanmış olup halkımız cami ve ibadet sorunu yasamamıştır. Sosyal medyadaki art niyete dayalı fotoğraflar geçmişe ait fotoğraflardır. Samanların caminin içerisinde bulunduğu sırada çekilmiş bir fotoğraf, sanki ilk günmüş gibi tekrar tekrar gündeme getirilerek, hem Muratbey'in hem de İnegöl'ün imajına zarar verecek çalışma yapılmaktadır. Bizim ne içi saman dolu camimiz var ne de mihrabında haç görüntüsü olan camimiz var. Camiye saygısızlık yapılıyormuş gibi göstermek halkımızın dini duygularını kanelize etmek isteyenlerin bu konudan vazgeçmelerini istiyorum. Bu iki konunun biz birçok kez açıklamasını yapmamıza rağmen halen sosyal medyada ne niyetle yapıldığını bilemediğimiz bir şekilde ısıtılıp ısıtılıp tekrar gündeme taşınarak İnegöl'ün hiç hak etmediği şekilde anılmasına sebep oluyor" diye konuştu.