İnegöl'ün 2 yıldır hizmet beklediği Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin ilçe halkının tepkisine yol açan direği için İnegöl Belediyesi'nden Nisan ayında karşı atak gelmişti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin, İnegöl Belediyesi'ne haber vermeksizin bir gecede diktiği ve baz istasyonuna tepki oluşmaması için termometre ile gizlediği, ilçe halkının ucube olarak nitelediği direğin kaldırılması adına zabıta durdurma kararı almıştı.

CHP'nin acı günü CHP'nin acı günü

40 GÜN GEÇTİ

İnegöl Belediyesi'ne ait zabıta ekiplerinin direğe yapıştırdığı tebligatta;

"Kemalpaşa mahallesi Adnan Menderes Bulvarında Vodafone'a ait bu yapı 3194 sayılı imar kanunun 32. Maddesine ve buna bağlı imar yönetmeliğine aykırı olması nedeniyle durdurulmuştur" denildi.

Zaptın tutanağında; "Şehrin merkezine taban alanı 3,75 m2 olan şehir estetiğine ve insan sağlığına aykırı bulunan totem dikilmesi" ibareleri yer aldı.

19.04.2016 tarihinde tutulan tutanağa; 'Yapı sahibi en geç 15 gün içinde mührün kaldırılmasını talep edilebilir' ibaresi de eklendi.

YİNE ALTEPE KAZANDI

Kamuoyu tarafından, içinde baz istasyonu bulunması ve şehir estetiğine aykırı olması nedeniyle tepkilere neden olan direk kaldırılmadı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye konu iletilmiş; fakat Altepe kaldırmama konusunda da ısrarcı olmuştu. Altepe, İnegöl Belediyesi'nden habersiz diktiği direği, belediyenin itirazlarına, tutanağına rağmen kaldırmadı.