Hamzabey Mahallesinde İbrahim Atar’a ait iki katlı ahşap evde ilk belirlemelere göre elektrik kontağından çıkan yangın bir anda çatıyı sardı. Alevleri gören mahalle sakinleri hemen İtfaiye ekiplerine bildirdi. Mahalle sakinlerinin 110 hattına yaptığı ihbar karışıklığa sebebiyet verdi. İhbarın düştüğü Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, İnegöl ve Osmangazi’de aynı adı taşıyan iki bölgeye ekip sevk etti. Hem İnegöl, hem de Osmangazi ekipleri, Osmangazi’deki Hamzabey ile İnegöl’deki Hamzabey mahallelerine hareket etti. Bu sırada ikinci kez gelen ihbarla, Hamzabeyde çatı yangınının söndürüldüğü bilgisine ulaşan 110 çağrı merkezi personeli, ekiplerin noktalarına dönmelerini istedi.

İTFAİYE ERİNİN GÖZÜNDEN KAÇMADI
İlk ihbarla Hamzabey Mahallesine hareket eden ve mahallenin girişine kadar gelen İnegöl itfaiye ekipleri, merkezin “Geri dönün çağrısı” üzerine tam geri dönecekti ki, itfaiye erlerinden biri mahallenin sonundaki bir evden yükselen alevleri gördü. İtfaiye erinin dikkati üzerine fark edilen yangına hemen müdahale edildi. Uzun çabalar sonucu yangın söndürülürken, evde büyük hasar meydana geldi.

YANGINI GÖRÜNCE FENALAŞTI
Bu sırada komşusunda olan ev sahibinin eşi Nazife Atar, itfaiye araçlarının sesi üzerine dışarı çıktı. Atar, alevlerin kendi evinden yükseldiğini görünce fenalaştı. Komşuları tarafından teselli edilmeye çalışılan yaşlı kadın sakinleşmeyince 112ye haber verildi. Yaşlı kadın sağlık görevlilerinin müdahalesinin ardından İnegöl Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Yangında iki katlı ahşap ev kullanılamaz hale geldi.