İnegöl Belediyesinin 2019 yılı tahmini bütçesinin karara bağlanması için, Belediye meclisi dün olağanüstü toplandı. Belediye Başkanı Alper Taban'ın başkanlığında gerçekleştirilen belediye meclisi olağanüstü toplantısında, Plan ve Bütçe Komisyonunun hazırladığı, İnegöl Belediyesinin 180 milyon TL'lik tahmini bütçesi ile 2019 yılı performans programı görüşülerek karara bağlandı.

2018 yılı tahmini bütçesi ile alakalı belediye meclis üyelerine bilgi veren Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Berat Ertopuz, Bütçe görüşmelerinin 9 Ekim tarihinde başladığını ve 4 gün sürdüğünü ifade etti.

Ertopuz, "2019 yılı ve izleyen iki yılın gider bütçeleri üzerinde yapılan detaylı incelemelerde, yukarıda belirtilen Müdürlük bütçelerinin Stratejik Plan ve Performans Programına ve yürürlükteki mevzuat hükümlerine uygun olarak hazırlandığı, 2019 yılı bütçesinin toplamda 180 milyon TL gider, 180 milyon TL gelir olarak tahmin edildiği ve bu şekilde bütçe denkliğinin sağlandığı görülmüştür." dedi.

BÜTÇE OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

Daha sonra 2019 yılı tahmini bütçe meclis üyelerinin onayına sunuldu. Plan ve Bütçe Komisyonunun hazırladığı, İnegöl Belediyesinin 180 milyon TL'lik tahmini bütçesi İYİ Parti ve MHP'li meclis üyelerinin ret oyuna rağmen oy çokluğu ile kabul edildi.

Olağanüstü meclis toplantısında 2019 yılı performans programı da görüşüldü. Büyük projelerin performans programından çıkartıldığını ifade eden İYİ Partili meclis üyesi İsmail Karaman, "2014 yılında vermiş olduğunuz sözlerden olmayanları hatırlatmak istiyorum. Raylı sistemi vardı, ama bu performans programında da göremiyoruz. Cumartesi Kapalı pazaryeri, İnegölspor tesislerinin yerinde yapılması hedeflenen projeleri göremiyoruz. Kentsel dönüşümde belediyemiz çok başarısız. Çılgın proje olarak lansedilen Heli taksi projesi de yok. Eski kültür sarayının olduğu yere yapılması hedeflenen katlı otopark projesini de göremiyoruz. Saray projesi vardı, o sarayında atıl vaziyette bir süre bekleyeceğini duyduk. Gruplarımız olarak hem performans hem de bütçeye olumsuz oy kullanacağız" dedi.

Belediye Başkanı Alper Taban ise "Olumlu olumsuz eleştiri var ise baş üstüne. Bu zamana kadar 210 projeyi hayata geçirdik. Şehrimizin faydasına olabilecek bir konu çıkarsa da yapmak isteriz. Takdir edersiniz ki seçimlerde tüm partiler beyanlarını açıklarlar. Biz de İnegöl için gereken projeler olduğu için beyanlarımıza yansıdı. Günün koşulları nedeniyle uzun vadeli projeler de olabilir. Belediye hizmet binası projesini bitirmek bize düştü. Mevcut kaynaklarımızı kullanarak minimum borçlanmayla projeyi bitirmek istedik. İnşaat durdu. Biz kendi adımıza düşeni yaptık. Sözleşmenin kuralları var ve biz ona göre hareket ediyoruz. İnşaatın durması demek hayatın sonu değil. Süre 13 Ekim'de sona erdi. İnşaatı başladığı gibi bitireceğiz. Sıkı bir şekilde bu süreci takip edeceğiz. Saray sözünüze katılmıyorum. Vatandaşımız o binadan hizmet alacak. Vatandaşımız açısından güzel bir hizmet binasını hayata geçirmek istiyoruz. Güzel bir hizmet binası olacak" diye konuştu.

Alanya Belediyesi’nin borç bakiyesi afişine MHP'den alacak kalemli afişle cevap Alanya Belediyesi’nin borç bakiyesi afişine MHP'den alacak kalemli afişle cevap

Söz alan Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Berat Ertopuz da "2019 yılı Mali Performans programında 6 stratejik alanda 68 performans hedefi ile 174 faaliyet/projeler almaktadır. Bizler gönülden bağlı olduğumuz İnegöl'ün, farklı kültürleri içinde barındıran zengin demografik yapısıyla, mobilya, turizm ve tarım başta olmak üzere ekonomide rol model şehir hüviyetine sahip yapısıyla, her geçen gün kendinden daha fazla söz ettirirken, İnegöl'ün bölgesinde parlayan bir yıldız olarak modern ve örnek bir kent olgusuna ulaşması adına hizmet üretmeye devam ediyoruz."

"İlçe halkımızın yaşadıkları şehri sevmeleri, şehri benimsemeleri ve bir aidiyet duygusu oluşturması adına, hizmetlerimizi belli bir plan ve program dahilinde uygulayarak 'Önce insan', 'Önce İnegöl' vurgusunu öne çıkararak bu güzel kentin her bir noktasına farkındalık ortaya koyan hizmet dokunuşları yapıyoruz. Yerel yönetimin gücünü en iyi şekilde kullandığımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bizlerin tek amacı ve gayesi var o da halkımızın hizmetkarı olmak. Halkımızdan aldığımız güçle, daha güzel ve daha yaşanabilir bir İnegöl için dur durak bilmeden üretmeye ve çalışmaya devam ediyoruz. Her şey İnegöl için." dedi.

Konuşmaların ardından 2019 yılı Mali Performans Programı meclis üyelerinin onayına sunuldu. Madde, MHP ve İYİ Partili meclis üyelerinin ret oyuna karşın oy çokluğu ile kabul edildi.