SGK'dan Emekli Promosyonu Açıklaması SGK'dan Emekli Promosyonu Açıklaması
BTSO, ilçe oda ve borsalarla birlikte Bursa ve ilçelerinin meselelerini masaya yatırmaya devam ediyor. BTSO’nun daha önce sırasıyla İznik, Karacabey, Orhangazi, Yenişehir, İnegöl ve Mustafakemalpaşa’da gerçekleştirdiği Ortak Akıl Toplantıları’nın 7’ncisi, Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX) kapsamında Antalya’da bulunan oda ve borsa başkanları ve yönetim kurulu üyelerinin yoğun katılımıyla yapıldı. BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Şakir Umutkan başkanlığında toplanan Bursa iş dünyası temsilcileri ilk olarak Bursa’nın değerlerine sahip çıkılması açısından hayati önem taşıyan coğrafi işaretler konusunu tartıştı.

“ŞEHRİN DEĞELERİNE SAHİP ÇIKIYORUZ”
Bursa’nın değerli markalarının tanıtılması açısından iş adamlarına da görevler düştüğünü belirten Umutkan, ortak akıl toplantılarının önemine işaret etti. Umutkan, “Ortak Akıl Buluşmaları Bursa’nın sıkıntılarının masaya yatırılmasına katkı sağlıyor. Bursa’nın markalarına ve değerlerine katkı sağlamalıyız. BTSO olarak kentin değerlerinin ön plana çıkması için elimizden geleni yapıyoruz. Ortak akıl toplantıları, ilçe oda ve borsaların bir araya gelmesinde fayda sağlıyor. Toplantılarımızda beyin fırtınası yaparak, şehrimizin meselelerini konuşuyoruz. Bu toplantılarımız devam edecek. Bursa ve ilçelerinin değerlerine her zaman sahip çıkacağız” dedi.

TARIMSAL ÜRÜNLERE COĞRAFİ İŞARET VURGUSU
Bursa Ticaret Borsası (BTB) Meclis Başkanı Mehmet Aydın, coğrafi işaretlerin Bursa için önemli olduğuna dikkat çekerek, “Bu konuda işbirliği yapmalıyız. Tarımsal ürünlerimize sahip çıkmamız şart. Örneğin bir tarım çalıştayı yapmalıyız. Unutmayalım, ülkelerin kalkınmasında tarım sektörü tetikleyici bir unsur. Ortak Akıl Toplantıları, Bursa ve ilçelerin meselelerinin tartışılması açısından güzel bir platform oldu” diye konuştu.

Mustafakemalpaşa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Dırakman, BTSO öncülüğünde başlayan Ortak Akıl Toplantısı’nın oldukça verimli geçtiğini söyledi. Dırakman, toplantının gündem konularından birisi olan otoyol projesi hakkında oda ve borsa başkanları ile fikir alışverişinde bulunduklarını ifade etti. Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Akıt da Ortak Akıl Toplantıları sayesinde ilçe oda ve borsalar arasında güzel bir sinerji ortamı oluştuğuna dikkat çekti.

“BURSA’NIN GELECEĞİNİ TARTIŞIYORUZ”
İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Anıl, BTSO öncülüğünde başlayan Ortak Akıl Toplantıları’nın Bursa ve ilçelerdeki dayanışma ve beraberlik ruhunu artırdığına dikkat çekerek, “Toplantılar sayesinde ilçe oda ve borsalar kaynaştı. Ama artık tanışma bölümü bitti. Bundan sonra Bursa ve ilçelerindeki meseleleri konuşacağız. Bursa’nın geleceğini tartışacağız. Bu toplantılardan çıkan sonuçlar, Bursa’nın hedeflerine ulaşmasında önemli fayda sağlayacaktır” şeklinde konuştu.

“HAVAALANINI BURSA’YA KAZANDIRALIM”
Yenişehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Torun ise Ortak Akıl Toplantısı’nda Yenişehir Havaalanı’nın da geleceğini tartıştıklarını ifade etti. Yenişehir Havaalanı’nın mevcut durumunun yetersizliğinin ilçeye zarar verdiğini anlatan Orhan Torun, Bursa’nın topyekûn destekleriyle havaalanının bölgeye büyük faydalar sağlayabileceğini dile getirdi.