AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin'in müjdesini verdiği kemoterapi ünitesi hastane bünyesinde açıldı.

Bu ünite ile birlikte kendisine kanser teşhisi konulan ve kemoterapi tedavisi görmesi için Bursa'ya gitmek zorunda kalan kanser hastaları, kemoterapi ünitesinde tedavi olabilecekler.

AÇILIŞA YOĞUN KATILIM

Hastane bahçesinde düzenlenen kemoterapi ünitesi açılış töreni saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı ile başladı.

Bursa Valisi İzzettin Küçük ile Bursa ve İnegöl protokolünün yoğun katılımıyla düzenlenen programın açılışında konuşan İnegöl Devlet Hastanesi yöneticisi Hayrettin Göçmen, 2014 yılında açılan Devlet Hastanesinin Bursa'nın en elit hastanelerinden bir tanesi olduğunun altını çizdi.

İLKLERİN HASTANESİ

55 bin metrekare kapalı alana sahip hastanenin Türkiye'de sadece 6 hastanenin sahip olduğu anne dostu unvanına sahip olduğunun vurgulayan Göçmen,

"Yoğun bakım ünitemizle Bursa ve çevre illere hizmet veriyoruz. 45 yataklı Türkiye'nin en büyük palyatif servisi, Bursa'da ilk kez hastanemizde açıldı.

Sezaryen oranımız sağlık bakanlığının 2023 hedefi olan yüzde 12'nin çok altında yüzde 8'lerdeyiz. Türkiye'deki bazı hastaneleri denetleme görevi bize verildi" dedi.

HASTANE ENERJİSİNİ KENDİSİ ÜRETECEK

Yapacakları çalışma ve projeler hakkında konuşan Göçmen,

"Yoğun bakım servisimizin yatak kapasitesini artırma planlarımız var. Engelsiz hastane unvanı için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Yaşlı dostu hastane unvanı için bazı standardizasyon programlarını bekliyoruz.

Diyaliz ünitemiz şuan 12 cihazıyla hizmet vermeye çalışıyor ama İnegöl'ün ihtiyacını karşılamakta zorlanıyor. Diyaliz cihazlarımızın sayısını da artırma çalışmalarımız var. Yanık tedavi ünitemizin açılması için altyapı çalışmamız hazır. En kısa sürede hizmete geçirmek istiyoruz."

"Kendi enerjisini kendisi üreten hastane olma yolunda çalışmalarımız var. Türkiye'de bu projeye sahip olan ilk hastane olacağız inşallah. Yeşil hastane olmak için de başvuru yaptık" dedi.

İnegöl Devlet Hastanesinin seçkin ve elit bir hastane olduğunu vurgulayan Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın,

"Bizim İnegöl'de yüzlerce kanserli hastamız var. Tedavi için onların Bursa'ya gitmeleri bir zulümdü. Artık bu ünite ile yüzlerce hastamızı burada tedavi edeceğiz" diye konuştu.

AÇILMASI ÇOK ÖNEMLİ

İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan ise Kemoterapi ünitesi ile birlikte Bursa'nın kanser tedavisinde önemli bir aşamaya geldiğini ifade ederek,

"Her 4 vakanın üçünü onkoloji hastanemiz marifetiyle yapıyoruz. Kemoterapi ünitesinin burada açılması çok önemlidir. Bursa'da günde 140 hastaya kemoterapi hizmeti veriyoruz. İnegöl gibi alanlarda da bu hizmetleri artırabilirsek 24 bin olan kemoterapi kapasitemizi 30 binlere, 55 bin olan radyo terapi kapasitemizi de 75 binlere çıkarmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

İNEGÖL İÇİN GEREKLİYDİ

"Kemoterapi ünitemiz İnegöl için olmazsa olmaz konulardan bir tanesiydi" diyen Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl Devlet Hastanesinin en özel hastanelerden bir tanesi olduğunu belirtti.

SÖZ 1 YILDA YERİNE GETİRİLDİ

Sesi kısık bir şekilde konuşmasını yapan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin,

"Devlet Hastanesine kemoterapi servisi açılması yönünde söz verdik. İnegöl'de maalesef kanser vakaları çok yüksek. Hemşerilerimiz bu hastalık için Bursa'ya gidiyor.

Bu hizmet birimini İnegöl'de oluşturabilmek için çalışma yaptık. 1 yıl geçmeden hizmete açıyoruz. Bu hizmetlerin hepsi büyük Türkiye Cumhuriyeti devletinin ve milletinin imkanlarıyla oluyor. Elhamdülillah aziz milletimiz sokağa çıktı, sokakta darbe oldu."

"İnegöllü vatandaşlarımıza müteşekkiriz. Direndiler, direnmemize destek verdiler, demokrasinden ve istikrardan yana tavır koydular.

Biz seçimle geldik, seçimle hesap veririz. Çok güzel günler göreceğiz. Hiç üzülmeyin. Bunlar aslında fırsatta oluşturdu. İçimizdeki kötüleri ayıklamak için fırsat oluşturdu" diye konuştu.

Bayramda bu ikramlara hayır demekten çekinmeyin Bayramda bu ikramlara hayır demekten çekinmeyin

İNEGÖL İNSANİ ÜLKESİNE SAHİP ÇIKTI

Yaşanan olayları değerlendiren ve halkın dik duruşunu takdirle anlatan Vali İzzettin Küçük, "15 Temmuz Türk tarihinin altın sayfalarından biri olmuştur. Sadece Türkiye'de değil diğer ülkelerdeki cuntacılar da bu tarihi bir karabasan gibi hatırlayacaktır.

Bu şeref Türk milletine aittir. Ben İnegöl halkının da aynı şekilde kendilerine, kaderlerine, ülkelerine nasıl sahip çıktıklarını gördüm. Ben ayrı ayrı her birinize teşekkür ediyorum."

"Değerli hemşerilerim bunun bir bedeli oldu, 200'ü aşkın şehidimiz var. Boş silah bile üzerimize doğrulursa insan rahatsız olur. Televizyonlarda seyrettik vatandaşımız dolu bir tankın önüne çıktı.

Bu bir kahramanlıktır, %90 geri dönmeyeceğiz demektir. Geri dönmeyenler oldu, kahraman şehitlerimiz var. Onları o tankın önüne sürükleyen şey de geçmişte halkı kaosa sürükleyen darbelerdi. Biliyordu ki bu darbe gerçekleşseydi kendi ve ailesi yine o karanlık günlere sürüklenecekti. Hepsinin önünde hürmetle eğiliyorum."

TALİHSİZ BİR OLAY

"Bu olay talihsiz bir olay ama bir hayırlı yönü de şu; Türkiye prangalarından, safralarından, ayağına boynuna koluna vurulması istenen kepenklerden daha kısa sürede kurtulacaktır. Ben ilin Valisi olarak şunu söyleyebilirim ki yarın ve öbür günler çok daha güzel günler olacaktır. Hepinizin canı, malı, namusu devletin ve hukukun teminatı altındadır.

Biz medeni bir devlet ve medeni bir milletiz. Suçluların cezalandırılması da hukuka göre yapılacaktır. Herkes emin olsun, yarınlarımız daha güzel olacaktır" dedi.

Konuşmaların ardından 1 doktor ile 2 hemşirenin görev yapacağı kemoterapi ünitesinin açılışı kurdele kesimiyle yapıldı.

Açılışın ardından protokol üyeleri açılışı yapılan merkezi gezdi. Açılışta Türkiye'de ilk olan hastane müzesi de gezilirken, açılış; tarihi İnegöl mehterinin konseriyle son buldu.